fbpx
  • bitcoinBitcoin4.31%
    $26,819.00
  • ethereumEthereum3.28%
    $1,875.82
  • elrond-erd-2MultiversX-0.71%
    $36.23

CEO-ul Binance: Crypto e singurul mod de a combate inflația

zhao inflatie

Miliardarul și CEO-ul Binance, Changpeng ”CZ” Zhao a sugerat într-un tweet că singurul mod de a combate inflația este prin intermediul cryptomonedelor. Mai mult decât atât, Zhao spune defapt că inflația nici nu va mai fi o problemă dacă crypto va fi singurul tip de monedă disponibil.

Tweet-ul a atras atenția CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor, care a comentat, destul de poetic:

”Setează-ți vela de Bitcoin și lasă vânturile inflației să te care.”

Conform datelor oficiale oferite de guvernul american, inflația a ajuns la un maxim din ultimii 39 de ani, creștere alimentată de scumpirea costurilor mâncării, energiei, mașinilor și a imobiliarelor.

Prețul acestor categorii de bunuri, numite ”obiecte de consum” (consumer items) de autorități, a crescut cu 7% în 2021. Creșterea este una foarte mare la nivel de an, iar predicțiile arată că ne putem aștepta la cifre similare în 2022.

Banca centrală a SUA (Federal Reserve) a început să ia măsuri pentru a combate inflația. Directorul său, Jerome Powell, a declarat că banca va mări taxele (interest rates) în încercarea de a ține situația sub control.

Powell a avertizat că taxele ar putea fi mărite în repetate rânduri în anul 2022, dacă oficialii băncii consideră că e necesar. Planul de a mări taxele a fost dezvăluit încă din luna decembrie 2021, acesta fiind și unul din motivele care au fost atribuite scăderilor consistente de pe piața crypto din ultimul timp.

În urma acestor scăderi și a volatilității extreme din ultimul timp, unii oameni au început să se întrebe dacă Bitcoin poate într-adevăr să fie un fel de mecanism de protecție împotriva inflației.

Mulți din comunitatea crypto, printre care și personalități ca Michael Saylor, Bill Miller și Ray Dalio spun însă că nu ar trebui să ne axăm pe volatilitatea pe termen scurt a monedei, ci pe performanțele pe termen lung. Mulți investitori instituționali, dar și retail par să fie de acord cu această perspectivă.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *