fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,431.00-3.56%
  • ethereumEthereum$3,077.50-4.29%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.42-0.89%

Near Protocol crește cu 15% datorită inteligenței artificiale

Piața criptomonedelor este martoră la o recuperare semnificativă a prețurilor în ultimele două luni, majoritatea monedelor din top 100 înregistrând o creștere de două și trei cifre. Sectorul crypto este condus de creșterea instrumentelor de inteligență artificială (AI) precum ChatGPT și Bard recent lansat de Google.

Una dintre cele mai recente intrări pe lista din ce în ce mai mare de altcoins centrate pe inteligență artificială este Near Protocol, al cărui token nativ, NEAR, a înregistrat o creștere a prețului cu 15% astăzi. Creșterea recentă a popularității NEAR poate fi atribuită unui tweet de la Near Protocol care susținea că „AI este APROAPE”, care a înregistrat o tracțiune majoră și sprijin din partea deținătorilor de NEAR.

Potrivit unui profil Twitter condus de comunitate, Near Protocol ar putea servi ca un blockchain principal pentru facilitarea „cazurilor de utilizare AI de generația următoare”. Postarea explică că Near generează un strat de valoare pentru stabilirea regulilor și prețurilor pentru date, pe care alte aplicații și protocoale le pot utiliza apoi într-un mod deschis, onest și transparent.

 

Una dintre cele mai vechi DApps din blockchain-ul Near, NearCrowd, este operațional de aproape doi ani, mii de lucrători din întreaga lume etichetând milioane de puncte de date folosite pentru a antrena modele de învățare automată. Acest lucru a făcut ca Near Protocol să fie unul dintre cele mai utilizate platforme AI-crypto.

Sectorul AI a crescut rapid până la valoarea de 327,4 miliarde de dolari și, odată cu creșterea continuă a serviciilor bazate pe inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT, se așteaptă ca acesta să experimenteze și mai multă creștere în următorii ani. Această perspectivă pozitivă asupra tehnologiei AI și blockchain este de bun augur pentru activele digitale din sectorul AI.

În momentul redactării acestui articol, Near Protocol (NEAR) se tranzacționează la 2,74 USD, o creștere de 16,75% în ultimele 24 de ore și de 22% în ultimele șapte zile, potrivit CoinGape.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *