fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,568.00-0.96%
  • ethereumEthereum$3,395.09-1.63%
  • elrond-erd-2MultiversX$61.69-0.91%

Instanța a decis: Craig Wright nu este Satoshi Nakamoto

Informaticianul australian Craig Wright a suferit o înfrângere în eforturile sale de a obține drepturile de autor pentru blockchain-ul Bitcoin. Wright, care pretinde că este pseudonimul creator al Bitcoin, Satoshi Nakamoto, a susținut că fork-ul Bitcoin Cash, i-au încălcat drepturile de proprietate intelectuală.

Cu toate acestea, o instanță din Marea Britanie a decis marți împotriva lui Wright. Judecătorul James Mellor a declarat că nu vede nicio posibilitate de protecție a drepturilor de autor a unui activ care nu a fost determinat sub nicio formă. Judecătorul a mai subliniat că nu a fost identificată nicio lucrare relevantă care să arate originea Bitcoin care să aibă vreo legătură cu Craig Wright.

Wright nu a reușit să-și demonstreze identitatea ca fiind Satoshi Nakamoto, deoarece singura modalitate de a face acest lucru ar fi să demonstreze că deține cheile private la adresa Bitcoin deținută chiar de Satoshi. În ciuda afirmațiilor sale, Wright nu a putut oferi nicio dovadă în acest sens.

Recent, Wright a indicat că ar putea fi mai puțin investit în a convinge lumea de identitatea sa ca și creator al Bitcoin. În prezent, este implicat într-o luptă juridică pentru a recupera 111.000 de bitcoini, la care a pierdut accesul după ce se presupune că a fost piratată o rețea de computere deținută de acesta . Un tribunal din Londra a decis recent că acest caz poate trece în judecată.

În concluzie, decizia instanței britanice este un alt eșec pentru Wright în campania sa de a fi recunoscut drept inventatorul Bitcoin. În ciuda eforturilor sale, el nu a furnizat încă nicio dovadă credibilă care să-și susțină afirmațiile.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *