fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,754.00-0.92%
  • ethereumEthereum$1,610.35-0.95%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.634.19%

Morgan Stanley va oferi clienților săi și mai multe opțiuni de a intra pe piața crypto

morgan stanley fond bitcoin

 

În primul rând, amintim că Morgan Stanley este o bancă americană, înființată în 1935 , cu sucursale în peste 42 de țări și peste 60,000 de angajați. Un adevărat gigant printre companiile globale.

Companiile NYDIG (New York Digital Investment Group) și FS Investments au depus documentele necesare către SEC (Securities and Exchange Commission) pentru a crea un fond de investiții comun pentru clienții Morgan Stanley.

Acest fond ar permite companiilor și persoanelor interesate să obțină expunere pe piața crypto, prin Bitcoin, fără a deține cryptomonede. Pentru a realiza asta, fondurile practic urmăresc prețul Bitcoin și adaugă un comision de management.

Unele fonduri de acest tip nu urmăresc neapărat prețul asset-ului care le stă la bază cu o rată de 1:1, ci pot supraevalua (trading at a premium) sau subevalua (trading at a discount) prețul asset-ului respectiv.

Fondul celor de la NYDIG, numit FS NYDIG Institutional Bitcoin Fund LP ar fi al patrulea de acest tip care este ”legat” de Morgan Stanley și care oferă posibilitatea clienților instituționali de a se expune pieții crypto.

Morgan Stanley a creat pentru prima dată fonduri Bitcoin în martie. Acestea sunt: FS NYDIG Select Fund, the Galaxy Bitcoin Fund LP, și Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP.

E important de menționat că, a fost prima bancă ce a înființat astfel de fonduri. Totuși, fondurile au o ”barieră” destul de mare de intrare, mai exact, o investiție minimă de 25,000 de dolari pentru primele două și 5 milioane de dolari pentru ultimul.

NYDIG a fost destul de activ în spațiul crypto. În mai a intrat într-un parteneriat cu FIS (Fidelity National Information Services) și a făcut posibil pentru clienții obișnuiți să cumpere Bitcoin prin intermediul conturilor bancare.

“What we’re doing is making it simple for everyday Americans and corporations to be able to buy Bitcoin through their existing bank relationships.”

… declarase Patrick Sells, un oficial NYDIG la vremea respectivă într-un interviu cu CNBC.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *