fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,671.00-0.87%
  • ethereumEthereum$3,770.37-1.84%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.840.02%

Paradigm Investește Masiv în Monad Labs, Concurentul Ethereum și Solana

Un nou proiect de top se profileaza în lumea cryptomonedelor. Paradigm conduce o rundă de finanțare de 225 de milioane de dolari pentru Monad Labs.

O Nouă Forță pe Piața Cryptomonedelor

Venture Capital (VC) Paradigm este în fruntea unei runde de finanțare impresionante, de 225 de milioane de dolari, pentru Monad Labs. Acest nou proiect de rețea Layer 1 (L1) își propune să rivalizeze cu blockchain-uri consacrate precum Ethereum (ETH) și Solana (SOL). Alături de Paradigm, în această investiție majoră participă și alte firme de VC remarcabile, precum Electric Capital și Greenoaks, potrivit unui raport recent al Fortune Magazine.

Reimaginând Ethereum

Monad Labs țintește reconstruirea blockchain-ului Ethereum de la zero, menținând totodată capacitatea de a executa contracte inteligente. Proiectul vizează atingerea unor viteze de tranzacționare mai rapide, gestionarea unor volume mai mari și oferirea unor costuri mai reduse comparativ cu rețelele existente. Un aspect notabil este asigurarea compatibilității cu infrastructura de programare a Ethereum, cunoscută sub numele de Ethereum Virtual Machine (EVM), facilitând astfel tranziția fluidă a dezvoltatorilor către noua blockchain.

Schimburi Susținute de Blockchain?

Monad plănuiește lansarea mainnet-ului său până la sfârșitul anului, anticipând și lansarea unui testnet în lunile următoare. Compania, care în prezent numără aproximativ 30 de angajați, are în vedere și lansarea unui token nativ, deși detaliile acestuia încă nu au fost dezvăluite. Keone Hon, fondatorul Monad, subliniază că principalul caz de utilizare inițial ar putea fi activitatea de tranzacționare de “frecvență înaltă”, deschizând calea către adoptarea mainstream și posibilități diverse, de la jocuri pe blockchain la schimburi la scară largă.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *