fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,583.00-1.13%
  • ethereumEthereum$3,768.17-1.99%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.69-0.41%

Base TVL atinge 4 miliarde de dolari, depășind Ethereum la tranzacții pe secundă

Revitalizare pe piața crypto. Inovație și performanță într-un singur loc.

Reteaua layer2 a Coinbase, Base, a atins un nou record în ceea ce privește Valoarea Totală Blocată (TVL), depășind pragul de 4 miliarde de dolari. Aceasta ascensiune o poziționează pe Base ca a treia cea mai mare soluție de scalare Ethereum, după Arbitrum One și OP Mainnet.

Creștere rapidă și performanță de top. Base își marchează poziția în lumea crypto cu performanțe remarcabile.

TVL-ul rețelei Base a crescut semnificativ în ultimele săptămâni, stimulat de un volum mare de tranzacții pe schimburile descentralizate. Potrivit datelor de la L2 Beat, 2,7 miliarde de dolari din TVL-ul de 4,17 miliarde de dolari al Base au fost emise nativ pe blockchain, în timp ce 1,46 miliarde de dolari au fost transferați prin bridge-uri, iar 3,64 milioane de dolari au fost transferați de pe Coinbase.

În plus, numărul de tranzacții pe secundă (TPS) pe Base a depășit Ethereum, înregistrând un maxim istoric de 34 TPS, comparativ cu 14 TPS pe Ethereum, conform datelor de la Token Terminal.

Base a depășit, de asemenea, alte rețele majore de nivel 2 în numărul de tranzacții din ultimele 30 de zile, înregistrând 50,5 milioane de tranzacții și depășind Arbitrum One cu 40,17 milioane și Ethereum cu 37,87 milioane de tranzacții pentru perioada respectivă.

Tranzacționarea memecoin-urilor a contribuit, de asemenea, la unele dintre aceste activități record ale rețelei în martie, cu monede precum Toshie, Normie și Base God, care au înregistrat creșteri cu două cifre peste weekend.

Factorul mai semnificativ pentru efectele pe termen lung asupra rețelei a fost creșterea rezultată în activitatea de tranzacționare pe schimburile descentralizate (DEX) pe Base, care a depășit 1 miliard de dolari în volumul zilnic de tranzacționare săptămâna trecută.

DEX-ul nativ Base, Aerodrome, a fost unul dintre cei mai mari beneficiari ai acestui fenomen, crescându-și TVL-ul cu mai mult de 380% la 580 de milioane de dolari în decurs de nouă săptămâni.

Cu toate acestea, cel mai mare catalizator așteptat pentru Base, pe care analiștii îl vor urmări îndeaproape, este lansarea iminentă a portofelului inteligent de către Coinbase, cu funcția Wallet as a Service compatibilă cu toate rețelele EVM, inclusiv Base.

Coinbase plănuiește să-și direcționeze cei 100 de milioane de utilizatori către noul său portofel, cu scopul de a atrage mai mulți oameni în ecosistemul Base, fără complicațiile interacțiunii directe cu infrastructura protocolului de finanțe descentralizate.

Săptămâna trecută, șeful departamentului de produse pentru consumatori de la Coinbase, Max Branzburg, a declarat că firma intenționează să transfere mai multe solduri ale clienților fizici si juridici în USDC pe Base.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *