fbpx
  • bitcoinBitcoin-1.66%
    $22,819.00
  • ethereumEthereum-1.90%
    $1,640.43
  • elrond-erd-2MultiversX-2.47%
    $45.73

Foști angajați PayPal lansează un sistem de plăți internaționale pe Algorand

algorand paypal

 

Într-un anunț făcut marți, compania fintech numită Six Clovers a anunțat lansarea releței Rapid, care conectează bănci, comercianți și furnizori de sisteme de plată, permițând astfel clienților să tranzacționeze monede digitale și fiat.

Cei doi foști angajați PayPal sunt Jim Nguyen și Nas Kavian. Aceștia sunt susținuți de Borderless Capital, iar rețeaua e construită pe blockchain-ul Algorand și folosește tehnologia din spatele stablecoins pentru a simula fiat.

“Six Clovers is creating a bridge between traditional and decentralized finance, expanding access to the next generation of digital products and services.”

… a declarat CEO-ul Algorand, Steve Kokinos.

Cei din spatele proiectului Rapid susțin că rețeaua lor este o alternativă a furnizorilor de sisteme de plăți care folosesc protocolul SWIFT pentru plăți internaționale. Rapid folosește USDC pentru a reprezenta fiat pe blockchain-ul Algorand.

Rețeaua permite tranzacții peer-to-peer și poate susține, conform celor din spatele firmei, 46,000 de tranzacții pe secundă. David Garcia, CEO-ul Borderless Capital a comentat:

“Fueling cross-border transactions with regulated stablecoins to represent fiat on-chain has never been done before.”

 

Acesta crede că posibilitățile oferite de rețea vor duce la o adopține în masă a tehnologiei blockchain de către bănci, comercianți și furnizori de sisteme de plată.

Algorand funcționează după modelul Proof-of-Stake, iar cei din spatele rețelei susțin că blockchain-ul a devenit carbon-neutral în aprilie.

Cei de la Algorand au intrat într-un parteneriat cu ClimateTrade pentru a implementa un ”Sustainability Oracle” care să țină evidența amprentei de carbon a ecosistemului și care blochează creditele de carbon echivalente într-o ”trezorerie verde.”

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *