fbpx
  • bitcoinBitcoin$42,717.00-2.52%
  • ethereumEthereum$3,011.76-1.60%
  • ElrondElrond$213.319.45%

Ministrul Finanțelor din Zimbabwe îndeamnă cetățenii să investească în Bitcoin

zimbabwe

Ministrul Finanțelor din Zimbabwe, Mthuli Ncube, a îndemnat cetățenii din țara să investească în Bitcoin. Îndemnul a apărut în urma unei vizite făcute de ministru în Dubai, la centrul DMCC Crypto, care este un hub de inovații pentru companii crypto și provideri de plăți.

Acesta a declarat că a fost impresionat de taxele mici percepute pentru tranzacții internaționale în crypto. Conform Băncii Mondiale, cetățenii din Zimbabwe plecați în afara țării cheltuiesc anual 90 până la 90 de milioane de dolari în aceste taxe.

Aceasta nu este prima ocazie în care ministrul face o astfel de declarație. În urmă cu câțiva ani, Ncube și-a îndemnat compatrioții să investească în inovații emergent ca Bitcoin și a sugerat autorităților locale să imite țări ca Elveția care investesc și încearcă să înțeleagă tehnologia blockchain.

Deși declarațiile au fost bine-primite de o parte din comunitatea crypto, alții sunt confuzi de realizarea târzie a ministrului. Victor Mapunga de exemplu, CEO-ul Flexfintx, i-a reamintit oficialului că Zimbabwe găzduiește deja companii crypto.

Flexfintx oferă cetățenilor din țară posibilitatea de a crea un card de identitate digital care poate fi folosit pentru accesul la diverse produse și servicii cum ar fi asigurări, asistență medicală și servicii guvernamentale.

Conform institutului CATO, țara sud-africană continuă să se confrunte cu rate mari de inflație, iar mulți văd asset-urile crypto drept ”store of values” pe care le pot utiliza pentru a-și proteja fondurile.

Nu toți oficialii din Zimbabwe sunt însă de părere că asset-urile crypto sunt un lucru bun. De exemplu, senatorul Jpa Sayeyo a declarat pe Twitter că acestea ar putea duce la un crash al monedei naționale, dacă nu se iau măsuri potrivite.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *