fbpx
  • bitcoinBitcoin$42,879.00-2.49%
  • ethereumEthereum$3,021.94-1.56%
  • ElrondElrond$215.409.88%

Cardano are acum capabilități de smart contracts

smart contracts cardano

Mult-așteptatul update Alonzo al Cardano a fost lansat, iar rețeaua permite acum implementarea de smart contracts. Acest update deschide calea către o posibilă explozie DeFi pe Cardano.

Reamintim aici că infrastructura ce permite crearea de smart contracts este Plutus. Contractele pot fi scrise pe Playground Plutus, care este practic echivalentul Ethereum Remix pe Cardano.

Recent au apărut zvonuri cum că ar exista o problemă fundamentală cu platforma de smart contracts a proiectului, însă fondatorul Charles Hoskinson, împreună cu echipa Input Output, au clarificat că această problemă nu există de fapt.

Echipa din spatele Cardano a explicat prin intermediul unui blog post publicat pe 5 septembrie modul în care funcționează smart contracts pe rețea și modul în care modelul lor se diferențiază de altele existente.

Update-ul a generat și o serie de predicții despre modul în care va fi afectat prețul ADA. Unii analiști se așteaptă ca ADA să atingă valoarea de 5 dolari în urma acestei lansări. Market cap-ul monedei este la momentul actual aproximativ 77 miliarde de dolari.

Pe lângă un posibil boom al spațiului DeFi pe rețea, sectoarele NFT și gaming ar putea de asemenea crește exponențial în următoarea perioadă.

Reamintim că în ceea ce privește roadmap-ul, Cardano se află momentan în era Goguen. Obiectivul principal este atingerea erei Voltaire, care ar duce la guvernarea completă a proiectului de către comunitate.

Așadar, lansarea Alonzo este doar un pas în continua dezvoltare a Cardano. Multe personalități din spațiul crypto sprijină proiectul, în parte datorită modelului lor peer review în care toate inovațiile introduse în rețea sunt analizate de o echipă academică.

Alte motive pentru încrederea masivă a oamenilor în Cardano ar fi liderul proiectului, Charles Hoskinson, unul dintre co-fondatorii Ethereum și în final transparența de care a dat dovadă echipa de-a lungul timpului.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *