fbpx
[ccpw id="485"]

Licitație NFT: CryptoPunks s-au vândut cu 16.9 milioane de dolari

 

O colecție rară de 9 CryptoPunks s-a vândut cu 16.9 milioane de dolari, la o licitație Christie’s noaptea trecută, în New York.

Această licitație a fost prima vânzare majoră de NFTs după cea a artistului Beeple pentru opera EVERYDAYS:THE FIRST 5,000 DAYS, care a fost vândută pentru 69 milioane de dolari, în martie.

CryptoPunks sunt o serie istorică de 10,000 NFTs creați de LarvaLabs. Tokenii sunt asociați unor mici portrete pixelate, reprezentând fețele unor personaje generate aleatoriu, diferite una față de alta.

De la apariția lor, în 2017, au devenit una dintre cele mai apreciate elemente de colecție din sectorul crypto – având în vedere că NFTs individuali CryptoPunks s-au vândut pentru sume de până la 7 milioane de dolari. 

În top 10 al celor mai costisitoare vânzări NFT din toate timpurile, 3 dintre ele au fost CryptoPunks.

Licitații ca aceasta tind să implice NFTs pe blockchain-ul Ethereum. Mulțumită parțial nebuniei recente din jurul crypto art, prețul tokenului nativ Ethereum, ETH, a atins valori record.

Christie’s a fost prima casă de licitații majoră care a profitat de fenomenul NFT, când a vândut o piesă de artă în format fizic cu tematică Bitcoin, însoțită de un NFT în toamna trecută.

Sotheby’s a urmat acest exemplu și a intrat în pe piața NFTs.

Spre sfârșitul săptămânii, cei de la Christie’s plănuiesc să organizeze o licitație pentru un NFT al modelului Emily Ratajkowski.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.