fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,927.544.02%
  • ethereumEthereum$1,271.237.33%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.281.44%

Elon Musk: Tesla nu mai acceptă plăți în Bitcoin din cauza impactului asupra mediului

 

Într-un tweet publicat miercuri, CEO-ul Elon Musk, a anunța că Tesla nu va mai accepta Bitcoin ca plată pentru mașinile sale, invocând impactul asupra mediului realizat de activitățile Bitcoin mining.

 

“We are concerned about rapidly increasing use of fossil fuels for Bitcoin mining and transactions, especially coal, which has the worst emissions of any fuel.”

 

… a declarat el.

Tesla a început să accepte Bitcoin ca metodă de plată în februarie, după ce a cumpărat BTC în valoare de 1.5 miliarde de dolari. 

Anunțul acestei achiziții a propulsat valoarea Bitcoin de la 39,000 de dolari în ziua anunțului, 8 februarie, la 53,000 de dolari o săptămână mai târziu.

Acest lucru a atras critici din partea clienților îngrijorați de schimbările climatice, care au perceput investiția făcută de Tesla în Bitcoin ca fiind în contradicție cu imaginea eco-friendly a companiei.

Unii dintre acționarii Tesla au fost, de asemenea, nemulțumiți de această mișcare, argumentând că nu are legătură cu afacerea de baza a companiei.

Până la sfârșitul lunii februarie, analiști ca Dan Ives de la Wedbush, au atenționat că acțiunile Tesla au devenit puternic influențate de prețul Bitcoin.

Apărătorii Bitcoin susțin că o mare parte din rețeaua Bitcoin funcționează folosind surse de energie regenerabilă cum ar fi cea hidroelectrică.

Un raport din septembrie 2020 realizat de Cambridge, estimează că 39% din energia rețelei provine din surse regenerabile. CoinShares ridică acel număr până la 77%.

Totuși, Elon Musk a declarat:

 

“Tesla will not be selling any Bitcoin and we intend to use it for transactions as soon as mining transitions to more sustainable energy.”

 

Acesta a mai adăugat și că Telsa urmărește progresul cryptomonedelor cu emisii de carbon mai mici.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *