fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,934.001.03%
  • ethereumEthereum$3,419.200.52%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.261.44%

Kazakhstan va implementa reglementări pentru sectorul crypto

 

Una dintre cele mai mari țări ca suprafață din Asia lucrează la un plan de implementare a tehnologiei blockchain și a gestionării cryptomonedelor.

Kazakhstan pune la cale un set de reglementări pentru acest sector, în timp ce recompensele pentru blocks mining în țară a crescut semnificativ.

Într-un anunț recent, pe website-ul său, prim-ministrul țării, Askar Mamin, a anunțat că dorește să promoveze adopția monedelor digitale în Kazakhstan.

La momentul actual, țara din Asia Centrală este pe locul 4 în ceea ce privește recompensele din mining. 

În timp ce guvernul recunoaște acest fapt, plănuiește să atragă companii și în alte părți ale sectorului crypto, pe lângă mining.

Kazakhstan nu are încă implementat un set de reguli adresate acestei piețe, fapt ce a dus, conform anunțului, la creșterea pe care o observăm astăzi.

Un aspect de care guvernul e preocupat în mod special este sectorul platformelor de exchange.

Reglementarea acestuia ar permite guvernului să monitorizeze cu acuratețe piața și chiar să impună taxe.

Unii oficiali propun ca exchange-urile din țară să fie operate de  Astana International Financial Center, un hub financiar major.

Kazakhstan, a noua cea mai mare țară de pe glob ca suprafață a avut o creștere semnificativă în sectorul crypto mining, fapt datorat, în principal, costurilor reduse a energiei electrice, care sunt printre cele mai mici din lume.

Acest lucru a atras block miners internaționali în țară. Unul dintre aceștia este BigBlock Datacenter. Compania franceză a avut centrul inițial în Ucraina, dar a fost forțată să se mute din cauza instabilității politice și a costurilor de electricitate în creștere.

CEO-ul companiei, Sébastien Gouspillou, a precizat că Kazakhstan produce mai multă energie electrică decât consumă.

 

“With renewable electricity such as hydroelectricity, there’s production capacity that isn’t necessarily resold. The dam depends on the driving force of water, which can sometimes overwhelm demand,”

 

… a comentat acesta într-un interviu cu Equal Times.

Nu doar că firma sa oferă locuri de muncă localnicilor, dar acționează și ca un “buyer of last resort for the supply of electricity and thus an important actor in global energy transition”, conform lui Gouspillou.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *