fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,999.00-0.48%
  • ethereumEthereum$1,619.82-0.89%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.863.94%

Spania permite investitorilor instituționali să intre în sfera crypto

 

Autoritatea de reglementări financiare din Spania a implementat un set de măsuri care permit investitorilor instituționali să intre în spațiul crypto.

National Securities Market Commission (CNMV) a dezvăluit un set de reguli care permit investițiile instituționale crypto în anumite condiții.

Conform El Economista, aceste reguli permit fondurilor de investiții și schemelor de investiții colective (SICAVs) bazate în Spania să tranzacționeze asset-uri digitale după cum vor, dar asta se aplică doar celor “in which the market price is determined from sales operations carried out by third parties.”

IIC (collective investivment institutions) nu vor putea aloca bani pentru derivative și instrumente financiare bazate pe crypto cum ar fi ETCs (Exchange-Traded Commodities) sau ETNs (Exchange-Traded Notes).

Mai mult, aceste noi reguli solicită managerilor de fonduri vizați să emită avertismente potrivite și clare în campaniile lor de marketing cu scopul de a asigura protecția consumatorului în această piață.

În ciuda acestor noi reguli impuse de autoritatea spaniolă, nici un manager de fonduri, pe plan domestic, nu a anunțat vreun plan de investiții în sfera crypto, în sectoarele vizate, la momentul scrierii articolului. 

Totuși, companii ca Blackrock Spain au început să exploreze posibilitatea intrării în spațiul crypto. Volatilitatea pieței însă, a dus la această reticență din partea companiilor spaniole de a intra pe piață, conform El Economista.

După cum a raportat Bitcoin.com News în februarie, Ana de la Cueva, secretara de stat pentru economie a spus că monedele virtuale ca Bitcoin reprezintă un risc pentru că utilizatorii nu dispun de protecția oferită de sistemele de plată tradiționale împotriva erorilor de plăți.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *