fbpx
  • bitcoinBitcoin4.27%
    $26,816.00
  • ethereumEthereum3.15%
    $1,874.15
  • elrond-erd-2MultiversX-0.30%
    $36.33

Justiția hotărăște că utilizatorii Celsius pot primi înapoi până la 72,5% din criptomonede; 600.000 de investitori nu beneficiază de rambursare

O decizie istorică a judecătorului Martin Glenn a stabilit că utilizatorii platformei Celsius pot primi înapoi până la 72,5% din valoarea criptomonedelor depuse.

Cu toate acestea, rambursarea nu va fi instantanee în toate cazurile. Înțelegerea se aplică doar titularilor de conturi Custody și nu se extinde pentru aproximativ 600.000 de investitori care dețin conturi Earn. În ianuarie, instanța a decis că titularii de conturi Earn și-au cedat criptomonedele către Celsius, ceea ce a permis platformei să dețină până la 4,2 miliarde de dolari în active, dintre care 23 de milioane erau stablecoins.

Atunci când Celsius a declarat falimentul, compania avea doar aproximativ 167 de milioane de dolari în lichidități și revendica 4,3 miliarde de dolari în active, cu 5,5 miliarde de dolari în datorii, dintre care 4,7 miliarde datorate clienților. Hotărârea din ianuarie a redus datoriile Celsius la aproximativ 1,3 miliarde de dolari.

Clienții rămași cu conturi Earn vor avea acum opțiunea de a primi înapoi aproape trei sferturi din bani sau de a continua procesele judiciare. Pentru cei care aleg să primească o parte din activele lor, 36,5% din depozitele în criptomonede vor fi rambursate imediat, iar restul de 36,5% urmează să fie achitat până la sfârșitul anului. Cei care aleg planul de rambursare aprobat de instanță au 30 de zile pentru a opta în mod voluntar pentru această înțelegere.

Procesul de rambursare va fi sponsorizat de NovaWulf Digital Management, care va oferi, de asemenea, participații într-o nouă companie, NewCo, pentru activele ilichide ale clienților cu conturi Earn care nu beneficiază de rambursare.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *