fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,172.001.49%
  • ethereumEthereum$3,556.684.77%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.123.07%

Balaji Srinivasan afirmă că Bitcoin poate salva investitorii de la un “Digital Pearl Harbor”

Antreprenorul și investitorul american Balaji Srinivasan a descris situația macroeconomică actuală din SUA drept un “Digital Pearl Harbor” și a susținut că Bitcoin poate salva investitorii.

Srinivasan a afirmat că predicția sa, conform căreia Bitcoin va ajunge la valoarea de 1 milion de dolari în 90 de zile, îl face să pară cel mai înfocat maximalist Bitcoin. Un maximalist este o persoană care crede că toate celelalte criptomonede sunt inferioare Bitcoinului. Predicția sa îndrăzneață a stârnit interesul piețelor financiare, având în vedere că prețul Bitcoin este în prezent sub 30.000 de dolari.

Opiniile sale au fost centrate în jurul presupusei gestionări defectuoase a Rezervei Federale a SUA, care a dus la prăbușirea sistemului. Srinivasan a făcut aceste comentarii în contextul eșecurilor succesive ale băncilor din Statele Unite. Ce a început cu Silvergate s-a extins la prăbușirea Silicon Valley Bank și la acțiunile ulterioare asupra Signature Bank.

Srinivasan a declarat într-un tweet viral că “gestionarea defectuoasă a Fed a prăbușit sistemul” și că banca centrală va tipări trilioane, ducând la o “devalorizare ascunsă a dolarului”.

Într-un interviu cu investitorul Anthony Pompliano, Srinivasan a descris situația macroeconomică actuală din SUA drept un “Digital Pearl Harbor”. Pompliano a spus că argumentele lui Srinivasan au foarte puțin de-a face cu Bitcoin, ci cu sistemul financiar tradițional, fapt cu care Srinivasan a fost de acord. Srinivasan a susținut că tipărirea de dolari a creat o situație în care oamenii se tem în legătură cu banii lor din bănci. Pe termen lung, el a prezis că va exista o lume în care banii se vor muta de la fire (transferuri bancare) către schimburi de criptomonede și fonduri precum micile suverane.

Srinivasan a menționat, de asemenea, că prețul Bitcoin a demonstrat în ultimele săptămâni o adevărată decuplare de la alte active.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *