fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,219.000.74%
  • ethereumEthereum$3,565.034.87%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.132.47%

Guvernul SUA critică Bitcoin și promovează moneda digitală centralizată (CBDC)

Guvernul Statelor Unite a publicat recent un raport care critică Bitcoin și alte criptomonede descentralizate, argumentând că acestea prezintă riscuri majore pentru stabilitatea financiară și securitatea națională. În schimb, raportul încurajează dezvoltarea și implementarea unei monede digitale centralizate (CBDC).

Potrivit raportului, Bitcoin și alte criptomonede descentralizate pot fi folosite pentru finanțarea terorismului, spălarea de bani, evaziunea fiscală și alte activități ilegale. Acesta susține că volatilitatea lor ridicată reprezintă un risc considerabil pentru investitori și pentru economia globală în ansamblu.

În acest context, guvernul american susține că o monedă digitală centralizată, emisă și controlată de Banca Centrală, ar putea aborda multe dintre aceste probleme. CBDC ar oferi tranzacții rapide și eficiente, reducerea costurilor de tranzacționare și îmbunătățirea securității și stabilității financiare. De asemenea, aceasta ar facilita monitorizarea tranzacțiilor și combaterea activităților ilegale.

Propunerea guvernului SUA vine în contextul în care mai multe țări, inclusiv China și Uniunea Europeană, lucrează deja la propriile CBDC-uri. În ciuda criticilor aduse Bitcoin și altor criptomonede descentralizate, raportul recunoaște potențialul tehnologiei blockchain în domeniul financiar și solicită dezvoltarea unui cadru de reglementare echilibrat care să permită inovația în domeniu, fără a compromite securitatea și stabilitatea financiară.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *