fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,904.001.50%
  • ethereumEthereum$3,418.071.22%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.472.79%

Kraken își reduce forța de muncă cu 30%

Kraken, unul dintre cele mai mari exchange-uri la nivel global a anunţat că îşi reduce forţa de muncă cu 30%, mai exact cu 1,100 de persoane.

Anunțul a fost făcut miercuri de co-fondatorul Kraken, Jesse Powell. Acesta şi-a motivat decizia datorită factorilor macroeconomici și geopolitici ce au influențat piețele financiare și a adăugat că mișcarea de reducere a companiei reprezintă doar o corecţie a creșterii față de anul anterior, când prețurile crypto au atins maxime istorice și perspectivele pentru industrie.

„A trebuit să creștem rapid, triplându-ne forța de muncă pentru a oferi clienților calitatea și serviciul pe care ei se așteaptă de la noi. Această reducere duce dimensiunea echipei noastre înapoi la locul în care era acum doar 12 luni.” a anunțat Jesse Powell

Decizia companiei a venit în urma volumelor de tranzacţionare reduse şi numărul tot mai puţin de utilizatori noi înscrişi pe platformă. Kraken a spus că personalul care va fi concediat va primi un pachet de indemnizație, care include plata pentru 16 săptămâni de salariu de bază, bonusuri de performanță și patru luni de acoperire a asistenței medicale, inclusiv consiliere, sprijin pentru imigrare și sprijin în carieră.

Decizia lui Kraken de a reduce dimensiunea vine pe fondul consecințelor prăbușirii FTX la începutul acestei luni. Eforturile de reducere a personalului companiei sunt, de asemenea, o redirecționare completă de când compania a anunțat că intenționează să ocupe 500 de posturi într-un impuls global de angajare la jumătatea lunii iunie.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *