fbpx
  • bitcoinBitcoin0.05%
    $22,968.00
  • ethereumEthereum-1.61%
    $1,577.68
  • elrond-erd-2MultiversX-0.80%
    $43.41

Investitorul Michael Burry prezice o criză economică

Michael Burry a fost unul dintre puţinii experţi care a prezis criza locuinţelor şi a creditelor ipotecare din anul 2008. Acesta prezice o criză asemănătoare. El se bazează pe mai mulţi factori, inclusiv prăbuşirea pieţei crypto.

În ultimele 7 zile, Bitcoin a scăzut cu peste 8%. În ciuda unui început de succes al fuziunii Ethereum, prețurile ETH arată tendințe extrem de urcare. ETH a scăzut cu aproape 9% în ultimele 24 de ore. Alte monede alternative precum Dogecoin, Solana, Polkadot, MATIC și Ethereum Clasic au scăzut, de asemenea, cu 8% până la 10%.

Un alt factor pe care îl precizează Burry ar fi prăbuşirea pieţei SPAC-urilor. Unul dintre cei mai importanți factori în predicția sa este actuală criză a inflației. Indicele prețurilor de consum arată că inflația este la niveluri record. Rezerva Federală se angajează în înăspriri cantitative și majorări ale ratelor dobânzii pentru a combate inflația.

În discursul recent de la Jackson Hole, președintele Fed, Jerome Powell, le-a cerut afacerilor și întreprinderilor să se pregătească pentru ce-i mai rău. Economia SUA trece printr-o fază grea. Nu numai că se confruntă cu o inflație record, dar se profilează și amenințarea unei recesiuni. Piața va urmări viitoarea lansare a CPI. Datele consecutive privind inflația au arătat o scădere a inflației.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *