fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,247.000.50%
  • ethereumEthereum$2,028.870.14%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.38-1.24%

Împrumuturile ETH provoacă probleme protocoalelor DeFi

Datorită evenimentului The Merge, mulţi speculatori iau împrumuturi ETH pentru a-şi maximiza posibilul câştig provocat de migrarea către PoS a blockchain-ului Ethereum. Totuşi, acest lucru dă bătăi de cap protocoalelor DeFi. Problema a câștigat acțiune în ultima lună, având în vedere că un număr semnificativ de mineri sunt de așteptat să continue să lucreze la un blockchain PoW sau, eventual, chiar mai multe lanțuri după mult așteptatul Merge.

În cazul unui fork, deținătorii de ETH, cum ar fi cei care folosesc portofele fără custodie sau cei care dețin pe burse care acceptă ETHPoW, vor primi sumele echivalente ale noilor tokeni la deținerile lor în ETH. Marți, comunitatea de guvernare Aave a votat în majoritate covârșitoare în favoarea opririi creditării ETH „în perioada intermediară care a precedat Fuziunea”. Această propunere a fost prezentată inițial pe 24 august, ca urmare a creșterii cererii de credite Aave ETH la niveluri care au început să pună presiune asupra ofertei de lichiditate.

„Odată ce rata de împrumut ETH ajunge la 5%, ceea ce se întâmplă la scurt timp după rata de utilizare de 70% (suntem la 63% chiar acum), pozițiile stETH/ETH încep să devină neprofitabile”, se spunea propunerea din 24 august. S-a adăugat că, dacă aceste poziții încep să devină neprofitabile, utilizatorii s-ar întrece probabil pentru „să-și deschidă pozițiile până când rata de împrumut ETH revine la un nivel stabil în care APY [Annual Percentage Yield] devine tolerabil”. Ca atare, acest lucru ar pune și mai multă presiune asupra ofertei de lichiditate a ETH pe Aave.

La începutul acestei săptămâni, un alt creditor DeFi, Compound Finance, a avut și o propunere de atenuare a riscurilor Ethereum, care a fost votată și, în special, a avut zero voturi în opoziție cu cele 347.559 în favoarea.

Ideea Compound, care a intrat în vigoare de luni, a fost să stabilească plafonul de împrumut la 100.000 ETH până când praful de la Merge se va calma.

În plus, protocolul și-a actualizat modelul de dobândă la un „model de rată de creștere cu rate mult mai mari după depășirea utilizării împrumutului de 80%”, care crește la o rată maximă de 1000% DAE dacă se atinge o utilizare de 100%.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *