fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,837.00-0.89%
  • ethereumEthereum$1,612.80-1.33%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.562.55%

Inflația USA a ajuns la 9,1%, cea mai mare din ultimii 40 de ani

Inflația reprezintă creşterea preţurilor bunurilor şi serviciilor dintr-o economie de piaţă. Dacă nivelul general al preturilor creşte, fiecare unitate monetară poate fi folosită pentru a cumpăra mai puţine bunuri şi servicii, aşadar, inflaţia corespunde unei reduceri a puterii de cumpărare a banilor.

Factorii pentru care s-a ajuns la o astfel de cifră sunt mulţi. Principalii factori socio-economici au legătură cu efectele post-pandemice şi războiul din Ucraina.

Principalul instrument folosit de FED în combaterea inflației în creștere este creșterea ratelor dobânzilor. Pe scurt, rata dobânzii este suma pe care o percepe un creditor pentru a împrumuta bani. Ratele ridicate ale dobânzilor ar însemna că oamenii ar trebui să plătească mai mult pentru banii pe care îi împrumută, descurajând cheltuielile în economie. În mod invers, ratele mai mici ale dobânzilor vor încuraja cheltuielile, deoarece oamenii se împrumută mai mult și rambursează o sumă mai mică de capital pe care îl împrumută.

Într-o economie cu dobândă ridicată, oamenii recurg la economisirea banilor în loc să cheltuiască, deoarece primesc mai mult din raţă de economisire, deoarece costul de oportunitate al deținerii crește și el. Pe măsură ce tot mai mulți oameni preferă să-și economisească banii decât să cheltuiască, cererea de bunuri și servicii va scădea, ducând la scăderea prețurilor și la scăderea inflației.

În crypto, cererea de cumpărare este posibil să scadă pe măsură ce ratele cresc. Ratele mai mari ale dobânzilor duc o presiune mai mare când vine vorba de vânzarea crypto.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *