fbpx
  • bitcoinBitcoin$63,612.00-4.89%
  • ethereumEthereum$3,043.18-5.73%
  • elrond-erd-2MultiversX$38.72-4.36%

India și Asia Centrală și de Sud: Noul Epicentru al Lumii Crypto

Deși adopția globală a cryptomonedelor este în scădere, Asia Centrală și de Sud iese în evidență. India conduce cursa, depășind chiar și țări mai bogate.

India Rămâne Lider în Piața Crypto

Potrivit celui de-al patrulea raport anual Chainalysis Global Crypto Adoption Index, India este cea mai mare piață de cryptomonede din regiunea Asia Centrală și de Sud și Oceania (CSAO). Cu toate provocările legislative și fiscale, India a reușit să devină a doua cea mai mare piață de cryptomonede din lume, măsurată prin volumul brut estimat al tranzacțiilor.

Firma de inteligență blockchain, Chainalysis, a descoperit că utilizarea cryptomonedelor în India este diversificată, țara clasându-se în top zece la nivel global pentru servicii crypto în categorii variate, cum ar fi schimburile descentralizate (DEX), schimburile centralizate, protocoalele de împrumut, contractele inteligente și protocoalele NFT.

Adopția Globală în Scădere, dar Nu Peste Tot

Deși adopția la nivel de bază a cryptomonedelor a rămas semnificativ sub vârful istoric, în special după prăbușirea FTX din 2022, acest lucru nu este valabil universal. CSAO a depășit alte regiuni în adopția crypto, ținând cont de factori precum puterea de cumpărare și populația. Șase din primele zece țări din Indicele Global de Adoptare a Crypto de la Chainalysis sunt din CSAO, inclusiv India, Vietnam, Filipine, Indonezia, Pakistan și Thailanda.

Creșterea DeFi și Jocurile Play-to-Earn

DeFi (finanțarea descentralizată) a înregistrat o creștere semnificativă în regiune, reprezentând 55,8% din volumul total al tranzacțiilor între iulie 2022 și iunie 2023, comparativ cu 35,2% în anul anterior. Adopția instituțională a cryptomonedelor în CSAO a crescut și ea, cu 68,8% din volumul total al tranzacțiilor implicând transferuri de valoare de 1 milion de dolari sau mai mult.

Concluzie

Fie că este vorba de jocuri play-to-earn populare în Filipine sau de nevoia de conservare a averii în Pakistan, CSAO se profilează ca un epicentru al activității crypto. Cu India în frunte, regiunea ar putea să modeleze viitorul cryptomonedelor la nivel global.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *