fbpx
  • bitcoinBitcoin$27,068.00-0.47%
  • ethereumEthereum$1,625.45-1.26%
  • elrond-erd-2MultiversX$25.43-2.54%

Karl Greenwood, Co-Fondator al OneCoin, Condamnat la 20 de Ani de Închisoare

Verdict devastator pentru unul dintre cele mai mari scam-uri legate de cryptomonede. Co-fondatorul Karl Greenwood trebuie să returneze 300 de milioane de dolari.

Un Co-Fondator Capturat, Cealaltă Încă în Libertate

Karl Greenwood, în vârstă de 46 de ani și cetățean al Regatului Unit și al Suediei, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru co-fondarea schemei OneCoin. Proiectul, asociat cu notoria „Regină a Crypto”, Ruja Ignatova, a păcălit milioane de persoane la nivel global, determinând pierderi totale de aproximativ 4 miliarde de dolari. Greenwood a fost arestat în Thailanda în 2018 și a fost extrădat în SUA. Ignatova este în libertate din 2017 și se confruntă cu acuzații similare.

Iluzia următoarei „Investiții de Nerefuzat”

OneCoin a fost o schemă piramidală globală care a încercat să capitalizeze succesul Bitcoin. Conform oficialilor, echipa OneCoin a folosit popularitatea Bitcoin pentru a convinge investitorii că OneCoin este “următoarea investiție de nerefuzat”. Dar, spre deosebire de Bitcoin, OneCoin nu dispunea de un sistem legitim de blockchain care să poată fi verificat public. Nu existau operațiuni de minare și numărul de monede de pe blockchain-ul lor privat era mult mai mic decât cel pe care pretindeau că l-au vândut.

Stil de Viață Extravagant pe Spinarea Investitorilor

Greenwood a strâns peste 300 de milioane de dolari prin această schemă, pe care i-a cheltuit cu frenezie. Potrivit procurorilor, a stat într-un resort de cinci stele în Brazilia, costând 10.000 de dolari, și într-o vilă opulentă în Thailanda, pentru care a plătit 21.000 de dolari. De asemenea, a cumpărat haine și ceasuri de designer, un iaht, a investit în imobiliare în mai multe țări și și-a achiziționat un avion privat “OneCoin”.

Un Mesaj Puternic pentru Sectorul Financiar

Damian Williams, Procurorul SUA pentru Districtul de Sud al New York-ului, a spus: „Sperăm ca această sentință îndelungată să rezoneze în sectorul financiar și să descurajeze pe oricine ar putea fi tentat să mintă investitorii și să exploateze ecosistemul crypto prin fraudă.”

Este clar că OneCoin a fost unul dintre cele mai mari scam-uri din istoria cryptomonedelor, iar verdictul pentru Greenwood servește ca un avertisment sever pentru oricine ar încerca să comită fraude similare.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *