fbpx
  • bitcoinBitcoin$65,631.002.76%
  • ethereumEthereum$4,314.1911.74%
  • ElrondElrond$254.257.54%

India nu va interzice cryptomonedele

 

NPCI (National Payments Corporation of India) nu plănuiește să blocheze tranzacțiile de pe piața crypto, dar în schimb, va lăsa decizia la latitudinea băncilor pentru ca fiecare să-și gestioneze nivelul de risc la care se supune.

Consecințele pandemiei COVID-19 a cauzat pagube colosale Indiei, mulți experți fiind îngrijorați de situația incertă în care se află țara. 

În ciuda acestui fapt, volumele de tranzacții pe piața crypto au explodat în ultimul an. Totuși, oficiali ai guvernului încă analizează posibilitatea unei interdicții totale a operațiunilor pe nișa crypto.

Conform unui raport publicat de Economic Times, unii bancheri au cerut organizației NPCI să interzică tranzacțiile crypto, însă oficiali ai agenției au declarat că nu există planuri pentru o mișcare de acest gen, și au sugerat băncilor să ia propriile decizii cu privire la acest aspect.

Unele instituții bancare locale din India au expulzat traderii care cumpărau și vindeau cryptomonede. Totuși, doar puține instituții au restricționat total accesul la piața crypto prin intermediul UPI (united payments interface) și al serviciilor de internet banking.

UPI este un sistem de plăți în real-time din India, care permite utilizatorilor să acceseze și să facă tranzacții între două sau mai multe conturi din bănci diferite. Acest sistem este accesibil printr-o aplicație pe mobil.

Un oficial al unei astfel de instituții a declarat:

 

”Customers of banks which have disabled crypto cannot anyway use facilities like UPI, net banking or cards. However, trades continue to happen as many banks are still allowing.”

 

Operațiunile legate de nișa crypto în India sunt procese complexe, care cauzează multe controverse. În martie 2018, banca centrală a țării a interzis tranzacțiile pe piața crypto. Doi ani mai târziu curtea supremă a Indiei a anulat decizia.

Deși în mod legal, utilizatorilor le este permis accesul la digital assets, autoritățile țării continuă să impună reglementări stricte. Unele articole publicate la începutul acestui an, au indicat că localnicii erau nevoiți să-și raporteze toate activitățile legate de nișa crypto.

Mai mult, a doua cea mai populată țară de pe glob plănuia măsuri și mai severe. Conform CryptoPotato, India avea în vedere criminalizarea Bitcoin și a celorlalte cryptomonede. 

Legea care a fost propusă în acest sens ar fi clasificat acțiunile de mining, trading și stocarea de asset-uri digitale ca infracțiuni. Conform unor raporturi mai recente, legea a fost respinsă.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *