fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,991.00-0.71%
  • ethereumEthereum$1,622.03-0.97%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.703.28%

India ar putea interzice crypto ca metode de plată, dar nu drept asset

india crypto

Conform unui raport publicat de Economic Times (ET) în care se citează surse guvernamentale, India ar putea interzice complet utilizarea de cryptomonede ca metodă de plată, însă nu sub formă de clasă de asset-uri de investiții. Articolul despre care vorbim poate fi găsit aici.

Conform surselor ET, guvernul plănuiește să introducă o propunere legislativă într-o sesiune de iarnă a parlamentului indian. Detaliile deci nu sunt tocmai clare, însă direcția generală a propunerii pare să se fi schimbat, guvernul ne mai urmărind să interzică total piața crypto.

În articol se precizează și că autoritățile vor interzice ceva numit ”active solicitation” din partea firmelor crypto, ceea ce ar include exchange-urile crypto și platformele (DeFi). Limbajul aici este destul de vag, detaliile nefiind tocmai bine-stabilite în acest punct, după cum am precizat deja.

Problema reclamelor crypto în țară este un aspect destul de important în viziunea guvernului. Dezbaterea are loc în jurul ideii că unele reclame pot oferi informații false, ce ar putea afecta negativ în special tinerii, după cum recunoaște Tanvi Ratna, CEO-ul Policy 4.0.

În acest sens, exchange-urile WazirX și Bitbins au stopat difuzarea de reclame. Un purtător de cuvânt WazirX a confirmat pentru cei de la CoinDesk că exchange-ul nu mai operează reclame încă din luna august, și a adăugat chiar că titlul articolului celor de la ET este unul ce ar putea introduce oamenii în eroare (”misleading”).

Luni, 15 noiembrie, membrii guvernului au avut un meeting cu mai mulți reprezentanți ai industriei crypto din țară, așa că noile speculații introduse de acest articol ar părea să aibă un sâmbure de adevăr.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *