fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,952.00-0.51%
  • ethereumEthereum$1,879.46-0.77%
  • ElrondElrond$60.49-1.20%

Illuvium ($ILV) – O noua etapa in blockchain gaming?

 

Illuvium este, pentru mine, jocul Blockchain care imi starneste interesul cel mai mult, dintre toate jocurile care inca nu au fost lansate.

 

 

Illuvium este un joc construit pe Ethereum, care imbina elemente de RPG traditional, cu mecanisme din jocurile de tip Auto Battler. Jocul va fi de tip Open World, cu 7 regiuni intre care poti calatori, platind de fiecare data o taxa in momentul in care schimbi regiunea.

Tot ecosistemul mai include, binenteles, si NFT-uri, sub forma de creaturi speciale, pe care le poti gasi in cadrul jocului, Illuvials, despre care vom vorbi pe scurt, si diferite tipuri de alte accesorii. Toate NFT-urile vor putea fi tranzactionate pe marketplace-ul IlluviumDEX, folosind ETH.

Prototipul jocului a aparut in Noiembrie, 2020, iar lansarea oficiala pe mainnet-ul Ethereum a fost anuntata pentru Q4 al acestui an. Fondatorii au gandit de la inceput proiectul incat sa ajunga, in timp, sa fie fie guvernat in totalitate de catre comunitate, printr-un DAO, binenteles. 

In momentul de fata, se lucreaza, printre altele, la private Beta, ca public beta sa urmeze in decembrie. Jocul va fi lansat initial pentru PC, ca ulterior, in 2022, sa fie lansata si varianta pentru mobil. 

Unul dintre lucrurile care au starnit un interes foarte mare din partea comunitatii de gaming este echipa din spatele proiectului. Pe langa fondatori, avem oameni cu o experienta uriasa in industria de gaming, care au lucrat in zona de development la Bioshock, Tomb Raider si altele.

Sa vorbim putin despre cele mai importante creaturi din joc, Illuvials. Aceste creaturi care vor fi reprezentate in sfera economica de NFT-uri, vor putea fi gasite in cadrul lumii virtuale, iar ca sa le poti detine, trebuie intai sa le invingi. Cel mai probabil, Illuvials vor fi mai puternici si mai valorosi in functie de taramul pe care ii gasesti, dintre cele 7.

Important de mentionat e ca echipa planuieste sa creeze in jur de 100 de Illuvials, cel putin initial, asa ca aici vom avea un spatiu foarte bun de cautat valoare. 

Din discutiile de pe Discord in care au fost implicati si membri fondatori, reseie ca vor introduce si parcele de teren sub forma de NFT-uri deci pentru cei ce vor urmari jocul de la inceput, asta va fi cea mai buna zona de exploatat, pe langa Illuvials.

Daca Axies care sunt de ordinul sutelor de mii au un floor price in momentul de fata de aproximativ 0.05 ETH, va puteti imagina la ce preturi se pot vinde Illuvials sau parcelele de teren care vor fi in numar mult mai mic. 

Un alt aspect la care sunt sigur ca s-au gandit multi dintre voi e problema taxelor mari de pe Ethereum. Aici Illuvium va folosi Immutable X care e o solutie de tip layer 2, unde tranzactiile sunt instante, gas fees foarte mici, si canalul de comunicare cu mainchain-ul Ethereum sigur, sau cel putin asta ne spune echipa. 

Bun, ca am vorbit despre partea de NFT-uri a proiectului, trecem si la monedele care vor complete economia digitala. 

Avem, in primul rand, moneda ILV, de tip ERC-20, cu un supply maxim de 10 milioane si 634 de mii in circulatie. Modelul initial de distribuire include un lucru important de tinut minte, anume graficul de distribuire in timp a monedelor.

Avem un numar mare de monede distribuite intr-un timp foarte scurt, partea buna e ca toate monedele au o perioada de lock-up de 12 luni, ulterior fiind deblocate intr-o perioada tot de 12 luni. Deci aceasta parte e gandita foarte bine pentru a nu exista inflatie mare printr-un numar mare de monede aduse brusc in piata.

Ca use case principal, ILV va fi folosit pentru guvernarea platformei si nu va avea niciun rol in cadrul jocului, la nivel de gameplay.

Pe langa guvernare, mai avem liquidity mining si staking. La staking, sunt doua optiuni. Ori sa primesti tot ILV dar cu o perioada de lock-up de 12 luni, ori sa primesti o alta moneta sILV (de la sintetic ILV) care va putea fi folosita in joc pentru diferite plati. 

Pe langa o economie gandita foarte bine, din punctul meu de vedere, una dintre cele mai bine conturate echipe, un produs care arata la prima vedere excelent cu un gameplay atractiv, o comunitate uriasa, Illuvium ii are printre investitorii privati pe Kain Warwick de la Synthetix, Stani de la Aave, Anton Bukov de la 1inch, Tyler Ward de la Barnbridge si altii. 

Astea sunt cateva dintre motivele pentru care am spus de la inceput ca este cel mai interesant joc blockchain care cred ca va ajunge destul de repede, dupa lansare binenteles, langa Axie si Decentraland. Pretul ILV a crescut in ultima luna si mai avem 1 – 2 luni pana la lansarea jocului. Pana atunci, echipa a anuntat un trailer pentru gameplay care sunt sigur ca va mai cutremura putin comunitatea. 

Illuvium e, pentru mine, unul dintre proiectele alea in care as investi pentru o perioada lunga, pentru ca bifeaza toate casutele potrivite. Pretul de acum e destul de mare, ce-I drept, si are de a face si cu entuziasmul din jurul zonei de NFT din ultima perioada. 

In final, Illuvium e un proiect care cred ca va schimba modul in care ne raportam la blockchain gaming si asteptarile pe care le avem in acest moment. 

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.