fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,620.004.29%
  • ethereumEthereum$3,487.592.69%
  • elrond-erd-2MultiversX$35.891.82%

HTX (fostul Huobi) marchează 10 ani cu o mișcare controversată de rebranding

HTX începe un nou deceniu cu schimbări majore. Dar alegerea numelui a stârnit neliniște în comunitatea crypto.

Schimbarea identității de brand

Huobi, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul cryptomonedelor în regiunea asiatică, și-a dezvăluit noua identitate pe 13 septembrie, de ziua sa aniversară. Cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate, compania și-a schimbat numele în “HTX,” provocând discuții aprinse în comunitatea online.

Simbolismul din spatele numelui

Într-o declarație de presă, HTX a explicat că noul nume îmbină inițialele proiectului blockchain al consilierului companiei, Justin Sun (TRON), cu simbolul pentru tokenul nativ Huobi și litera “X,” care poate reprezenta cifra romană pentru 10. Acest detaliu subliniază aniversarea de 10 ani a companiei.

Reacția comunității

Schimbarea numelui nu a fost primită cu brațele deschise de către toată comunitatea crypto. Numeroși utilizatori au ridicat semne de întrebare în legătură cu asemănarea numelui “HTX” cu cel al defunctului exchange FTX, care a dat faliment în noiembrie 2022. “Acest rebranding la HTX este cea mai proastă mișcare de brand din istoria crypto,” a declarat Dan Held, un educator Bitcoin.

Implicații și strategii viitoare

Noul HTX nu se oprește doar la o schimbare de nume. Compania și-a anunțat misiunea de a construi un “port liber în metaverse” și viziunea de a oferi “libertate financiară pentru 8 miliarde de oameni.” Cu un volum zilnic de tranzacționare de peste 830 de miliarde de dolari, HTX se îndreaptă spre o strategie de creștere globală, punând accent pe securitate și conformitate.

Conexiunea cu Justin Sun și FTX

Concomitent cu rebrandingul, Justin Sun a manifestat un interes în achiziționarea activelor FTX, lucru care amplifică discuțiile și speculațiile. Co-fondatorul FTX, Sam-Bankman Fried, urmează să fie judecat în octombrie pentru mai multe acuzații legate de fraudă.

În ciuda controversei, HTX rămâne unul dintre cele mai mari exchange-uri crypto la nivel global și se pregătește să își extindă prezența și impactul în noua decadă.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *