fbpx
  • bitcoinBitcoin1.07%
    $23,344.00
  • ethereumEthereum0.34%
    $1,612.27
  • elrond-erd-2MultiversX3.23%
    $45.14

Guvernul australian anunță planuri cu privire la reglementări crypto

crypto australia

Oficiali din guvernul australian au anunțat că se pregătesc să introducă noi reglementări spațiului crypto. Acesta vor fi focusate în principal pe taxare, protecția investitorilor, și reglementarea companiilor (și băncilor) ce oferă servicii crypto.

Conform ministrului finanțelor, Jane Hume, guvernul vrea să aducă toți ”jucătorii crypto” la celași nivel.

”Guvernul nu poate garanta cryptomonedele tale, după cum nu poate nici oferi garanții pentru o pictură sau o acțiune într-o companie, și nici nu ar trebui. Ce putem face este să ne asigurăm că exchange-urile australiene, custodienii și brokerii, lucrează într-o infrastructură de reglementări care e mai bună, mai sigură și securizată.”

… a declarat Hume. Oficialii au afirmat și că plănuiesc să publice în curând 3 documente care vor clarifica reformele ce urmează a fi introduse sectorului financiar din țară. Un subiect de discuție interesant este că oficialii Trezoreriei propun ca exchange-urile crypto să fie obligate să țină fondurile utilizatorilor din Australia în conturi onshore.

În ceea ce privește taxele, în mod curios, oficialii guvernului spun că vor ca agenția de taxe (BoT – Board of Taxation) să minimizeze taxele în acest sector. Pe lângă asta, se lucrează și la crearea unor licențe ce vor fi eliberate providerilor de servicii crypto.

Informațiile au fost culese dintr-un raport publicat de o agenție locală de știri pe nume News Australia.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *