fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,887.823.55%
  • ethereumEthereum$1,267.786.81%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.131.20%

A fost lansat primul ETF metaverse în Europa

metaverse etf

Primul ETF legat de metaverse a fost lansat ieri, 17 martie, pe bursa din Londra, fiind disponibil pentru toți clienții din Europa. Acesta se numește Metaverse UCCITS ETF (METR) și a fost creat de ETC Group Global.

ETF-ul va urmări indexul Solactive ETC Group Global Metaverse, ce oferă expunere la 51 de companii active în sectorul metaverse, prin proiecte legate de VR/AI, grafică 3D, semiconductori, comunicații, gaming, streaming, tehnologii blockchain (inclusiv NFTs), stocare de date și cloud.

Bursa de la Londra nu este prima însă ce facilitează accesul investitorilor la un astfel de fond. Cea din Hong Kong a lansat un ETF similar luna trecută. Conform mai multor analiști, inclusiv celor de la Goldman Sachs, potențialul acestei piețe (în termeni de market cap) este de peste 10 trilioane de dolari.

Sectorul a reușit să atragă miliarde de dolari până acum în investiții de la diverse entități. Noul spațiu este deci luat destul de în serios de producători și investitori, cei de la Nasdaq publicând chiar un articol informativ cu privire la acesta.

În cadrul acelui articol, oficialii bursei sugerează că metaverse-ul împinge companiile tech către inovații. Aceștia vorbesc în principal de Meta (fostul Facebook) și avansurile făcute în AI și AR, precum și de Nvidia, ai cărei afaceri ar putea profita masiv de pe urma metaverse-ului, din moment ce va exista o nevoie tot mai mare de chip-uri din ce în ce mai performante.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *