fbpx
  • bitcoinBitcoin0.97%
    $28,841.00
  • ethereumEthereum-0.25%
    $1,816.04
  • elrond-erd-2MultiversX-3.44%
    $43.47

Google lansează Bard, o alternativă pentru ChatGPT

Google a luat cu asalt lumea AI cu lansarea AI-ului Bard, cea mai recentă ofertă a sa în spațiul modelelor lingvistice. Bard este un chatbot alimentat de modelul de limbă propriu Google pentru aplicații de dialog (LaMDA) și rețelele neuronale Transformer. Potrivit postării pe blog a CEO-ului Sundar Pichai, serviciul va fi disponibil pentru testerii de încredere în următoarele săptămâni, înainte de a deveni mai accesibil publicului larg.

Funcția principală a lui Bard este de a răspunde la o varietate de întrebări într-un stil conversațional, similar cu ChatGPT de la OpenAI. Google susține că Bard folosește resurse online pentru a produce răspunsuri originale, de înaltă calitate. În mod interesant, ChatGPT utilizează modelul de limbaj GPT-3 bazat pe Transformer, care a fost creat de Google Research și lansat în 2017.

Pe lângă lansarea lui Bard, Google va pune la dispoziție și modelele sale existente de inteligență artificială pentru ca dezvoltatorii să le construiască. API-ul Generative Language, care va fi alimentat de LaMDA, va fi disponibil inițial pentru dezvoltatori individuali, creatori și companii luna viitoare. Pichai a declarat că, de-a lungul timpului, Google intenționează să dezvolte o colecție de instrumente și API-uri pentru a facilita altora să dezvolte aplicații mai inovatoare folosind AI.

 

Cea mai recentă mișcare a Google în spațiul AI vine după anunțul unui parteneriat între Google Cloud și Anthropic, un startup AI fondat de foști cercetători OpenAI și care dezvoltă chatbot-ul Claude. Potrivit Financial Times, Google a contribuit cu 300 de milioane de dolari la startup la sfârșitul anului 2022.

Dezvăluirea lui Bard este un pas semnificativ pentru Google pe piața competitivă de AI și rămâne de văzut cum va funcționa în comparație cu ChatGPT și alte modele de limbaj inteligent. Oricum, mișcarea companiei de a face AI-ul mai accesibil pentru dezvoltatori și companii este lăudabilă și ar putea duce la noi aplicații interesante în viitorul apropiat.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *