fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,889.00-1.01%
  • ethereumEthereum$1,870.68-1.53%
  • ElrondElrond$60.43-1.43%

Gary Gensler propune ”One RuleBook” pentru crypto

Preşedintele Comisiei SEC din SUA propune un set de reguli pentru reglementarea crypto. El încearcă să încheie acorduri cu alte autorități de reglementare financiare, inclusiv Commodity Futures Trading Commission (CFTC), pentru a evita lacunele şi problemele apărute până acum.

“Dacă această industrie urmează să urmeze vreo cale înainte, va construi o mai bună încredere în aceste piețe. Obținând integritatea pieţei, o singură carte de reguli la un schimb va ajuta cu adevărat publicul. Dacă această industrie va urma vreo cale înainte, se va construi o mai bună încredere în aceste piețe.”, a spus Gensler.

Un set de reguli ar fi utile pentru a proteja investitorii împotriva fraudei, manipulării, furtului cât şi oferirea transparenţei totală a platformelor şi proiectelor viitoare.

Săptămâna trecută, Gensler a avertizat despre proiectele crypto fiind „prea bune pentru a fi adevărate”. În urma prăbușirii terra (LUNA) și stablecoin-ului UST, președintele SEC a avertizat investitorii că o mulțime de tokens vor eşua.

Gensler a fost criticat pentru că a adoptat o abordare centrată pe aplicarea legii pentru reglementarea activelor volatile. Comisarul SEC, Hester Peirce, a declarat în mai că organul de supraveghere a valorilor mobiliare a renunțat la reglementarea crypto și că această piață va crea doar consecințe grave pe termen lung în piața economică.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.