fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,608.004.25%
  • ethereumEthereum$3,488.612.66%
  • elrond-erd-2MultiversX$35.891.86%

Furt de 27 de Milioane de Dolari în Tether de la un Portofel Binance: Cum Au Reușit Hackerii

Atacul informatic dezvăluie vulnerabilitățile blockchain-ului! Urmăriți cum hackerii au deturnat 27 de milioane de dolari, arătând că nici cele mai sigure sisteme nu sunt impenetrabile.

1. Traseul fondurilor furate

Un portofel cripto asociat cu Binance a fost victima unui furt sofisticat. Din el au fost sustrase 27 de milioane de dolari în Tether (USDT), descoperire făcută de detectivul blockchain ZachXBT. Inițial, fondurile furate au fost convertite în Ethereum (ETH) folosind protocoale precum Fixed Float, apoi transferate în Bitcoin prin rețeaua THORChain.

Conform analizei amănunțite a lui ZachXBT, portofelul a primit aceste fonduri în urma unei retrageri de la Binance cu o săptămână în urmă. În plus, în mai 2019, același portofel a primit tranzacții de la o adresă identificată de Etherscan ca fiind un implementator de contracte inteligente Binance, adăugând complexitate anchetei în curs.

2. Atacuri cibernetice în industria cripto

Acest incident subliniază vulnerabilitățile în securitatea activelor digitale. Ușurința cu care fondurile au fost deturnate și spălate prin diverse canale necesită o reevaluare a măsurilor de protecție existente în spațiul cripto. Binance nu a oferit încă un update privind aceste fonduri.

Industria cripto a fost martoră la numeroase breșe de securitate. Cryptopolitan a raportat ieri că hackerii exploatează opcode-ul CREATE2 al Ethereumului, destinat să determine în prealabil adresele contractelor, pentru fraudă și alte activități ilicite. Acest lucru a dus la pierderi financiare semnificative, un utilizator pierzând 927.000 de dolari în GMX.

De asemenea, Raft, o platformă de finanțe descentralizate (DeFi), a fost ținta unui hack care a dus la pierderea a aproximativ 3.3 milioane de dolari în ether (ETH). Totuși, încercarea atacatorului de a fura fondurile a condus la o pierdere netă neașteptată de aproximativ 1.577 ETH pentru Raft.

În raportul trimestrial Web3 Security pentru T3 2023, Certik a evidențiat că acest trimestru a fost cel mai plin de incidente de securitate, cu pierderi totale de peste 699 milioane de dolari în 184 de incidente. Această sumă este semnificativ mai mare decât pierderile combinate ale celor două trimestre anterioare, care au însumat 320 milioane de dolari în T1 și 313 milioane de dolari în T2.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *