fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,671.00-0.87%
  • ethereumEthereum$3,770.37-1.84%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.840.02%

Ethereum Depășește 2.000$ în Timp ce BlackRock Depune Actele Pentru Lansar Fondul ETH în Delaware

Înregistrare Strategică

Gigantul investițional BlackRock, cu active de trilioane de dolari sub administrare, a făcut un pas semnificativ în lumea cryptomonedelor. Compania a înregistrat recent un fond Ethereum (ETH) în Delaware, în contextul în care această monedă digitală importantă a depășit pragul de 2.000$.

Mișcarea BlackRock

Potrivit documentelor noi dezvăluite pe platforma de socializare X, BlackRock a înregistrat fondul său iShares Ethereum în statul Delaware. Această mișcare este similară cu cea făcută anterior pentru înregistrarea fondului său Bitcoin (BTC). “Fondul iShares Ethereum tocmai a fost înregistrat în Delaware. Pentru context, Fondul iShares Bitcoin al BlackRock a fost înregistrat în mod similar cu șapte zile înainte de depunerea cererii pentru ETF la SEC,” conform documentelor.

Validare și Perspective

Aceste documente au fost ulterior verificate de analistul senior de ETF-uri de la Bloomberg, Eric Balchunas. “BlackRock a făcut primul pas către depunerea unei cereri pentru un ETF Ether spot. Am confirmat chiar eu pe site. O captură frumoasă…”. Acest pas vine în momentul în care a doua cea mai mare monedă digitală după capitalizarea de piață înregistrează o creștere a prețului. ETH se tranzacționează la 2.011$ la momentul scrierii, cu un câștig de 6.5% în ultimele 24 de ore.

Piața în Creștere

La începutul lunii trecute, piețele de cryptomonede au crescut pe măsură ce alte firme de investiții, precum VanEck, Bitwise și ProShares, au lansat fonduri tranzacționate în bursă (ETF-uri) pe baza futures Ethereum. După cum a declarat atunci Michael L. Sapir, directorul general al ProShares, “Am văzut o cerere substanțială din partea investitorilor pentru acces la performanța cryptomonedelor prin ETF-uri, având în vedere succesul ETF-ului nostru legat de Bitcoin, BITO, lansat acum aproape doi ani și care a devenit cel mai mare ETF legat de cryptomonede din lume. Acum, cu lansarea [ETF-ului nostru ETH], investitorii care doresc să vizeze performanța Bitcoinului sau Etherului printr-un ETF, cu toate beneficiile structurii, nu vor mai avea nevoie să aștepte.”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *