fbpx
  • bitcoinBitcoin-0.01%
    $22,961.00
  • ethereumEthereum-1.47%
    $1,581.90
  • elrond-erd-2MultiversX-0.81%
    $43.49

Un candidat la președinția din Argentina este dat în judecată pentru o schemă Ponzi

Javier Milei, un candidat pentru poziţia de preşedinte al Argentinei, a făcut anul trecut o postare pe Instragram promovând CoinX, o platformă de investiţii ce promitea profituri uriaşe utilizatorilor. Platforma promitea că foloseşte inteligenta artificială, AI şi experţi pentru a automatiza tranzacţiile pentru investitori şi pentru a face bani.

Ei revoluționează modul de a înveşti pentru a ajuta argentinienii cu inflația”, a scris el în postarea de pe Instagram. „Acum puteți simula investiția în pesos, dolari sau criptomonede și puteți obține profit.”

Totuşi, CoinX şi-a oprit activitatea în luna iunie după ce Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNV) de reglementare a avertizat că platformă nu are dreptul legal de a opera în țară și i-a ordonat să oprească operațiunile. Un grup de utilizatori, urmăritori de-a lui Milei, caută acum despăgubiri pentru că au urmat sfatul acestuia.

Potrivit plângerii, depusă de avocatul Juan Pablo Chiesa, investitorii au pierderi totale de 30-40 de milioane de pesos (aproape 300.000 de dolari).

Milei s-a distanţat de atunci de platforma, spunând că nu a păcălit pe nimeni şi că nu a fost plătit să promoveze CoinX. Excentricul congresman, care postează cu aviditate pe rețelele de socializare, spune că vrea să salveze Argentina, care suferă de unul dintre cele mai ridicate niveluri de inflație din lume. Și se descurcă bine: unele sondaje îl plasează în top 3 candidați estimați să câștige alegerile de anul viitor.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *