fbpx
  • bitcoinBitcoin$42,916.00-0.57%
  • ethereumEthereum$3,277.14-1.44%
  • ElrondElrond$193.13-3.51%

Fondatorul marketplace-ului Silk Road va lansa o colecție de NFT

ross ulbricht

Fondatorul marketplace-ului de pe dark web cunoscut ca Silk Road, Ross Ulbricht,  a stârnit controverse în comunitatea crypto după anunțul că acesta va pune la licitație o colecție de NFTs începând cu data de 2 decembrie.

Ulbricht a anunțat pe Twitter lansarea colecției ”Ross Ulbricht Genesis Collection” prin intermediul marketplace-ului NFT SuperRare între 2 și 8 decembrie. Colecția e formată din 11 piese de artă create de Ulbricht, pe care susținătorii săi le-au mintat în NFT-uri.

Piesele de artă au fost realizate în diferite stagii din viața lui Ulbricht, din copilărie și până astăzi. Amintim aici că Ulbricht a fost arestat în 2013 pentru crearea marketplace-ului Silk Road care a fost utilizat pentru vânzarea de droguri și alte substanțe ilegale.

Piesele de artă inițiale reprezintă caractere din benzi desenate și animele, iar cele din urmă scene din procesul lui de judecată, precum și emoțiile sale de când a fost închis.

Profiturile generate din licitație vor fi utilizate pentru a finanța o organizație care urmărește eliberarea lui Ulbricht din închisoare. Omul a fost un personaj controversat în spațiul crypto încă de când a primit două sentințe pe viață în 2015 pentru operarea marketplace-ului Silk Road.

Marketplace-ul a fost lansat în februarie 2011 și permitea userilor să cumpere aproape orice cu Bitcoin, inclusiv substanțe ilegale bineînțeles. Anunțul acestuia a stârnit deci un val de reacții mixte din partea userilor Twitter, unii pentru alții împotriva.

Crypto Cobain, hostul popularei emisiuni UpOnly TV, a afirmat tot pe Twitter că deși există oameni care nu sunt de acord cu faptele lui Ulbricht, acesta a avut un rol vital în adopția timpurie a Bitcoin.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *