fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,806.00-1.38%
  • ethereumEthereum$1,869.12-1.61%
  • ElrondElrond$60.21-1.70%

Directorul departamentului crypto al Meta va demisiona la sfârșitul anului

david marcus

David Marcus, directorul departamentului crypto și fintech din cadrul Meta (fostul Facebook) numit Novi, va demisiona din această poziție până la sfârșitul anului 2021. Acesta va fi înlocuit cu Stephane Kasriel, fostul CEO al Upwork.

Marcus a făcut anunțul chiar astăzi, 1 decembrie, subliniind că a fost nevoit să ia această decizie dificilă din cauza ”ADN-ului său antreprenorial care continuă să îl împingă îm altă direcție de ceva timp.” Acesta nu a oferit detalii cu privire la care va fi următorul pas pe care îl va face.

Acesta a lucrat pentru Facebook încă din 2014, inițial în cadrul departamentului de servicii messenger (aplicația), trecând mai apoi la departamentul financiar în 2018, fiind cel care a pornit inițiativa wallet-ului Novi (Novi este și numele echipei care lucrează la wallet) și Diem.

Novi și Diem au întâmpinat însă critici dure din partea autorităților de reglementare internaționale, din pricina asocierii cu Facebook.

În luna octombrie, un grup de senatori americani ce o include pe fosta candidată la alegerile prezidențiale din partea partidului Democrat din 2020, Elizabeth Warren, a trimis o scrisoare către Facebook cerând ca proiectul Novi să fie supendat.

Scrisoarea făcea referire la controversele din jurul Facebook din ultimul timp și conținea afirmația că Facebook nu poate fi de încredere în ceea ce ține de managementul unui sistem de plăți sau cryptomonede din moment ce a dovedit până acum că nu poate manageria riscurile la care sunt supuși userii platformei Facebook.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.