fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,803.00-1.44%
  • ethereumEthereum$1,869.37-1.68%
  • ElrondElrond$60.21-1.76%

Developerii Ethereum 2.0 cer ajutor din partea comunității pentru testarea upgrade-ului

ethereum 2.0

Developerii ETH au cerut ajutor din partea comunității rețelei pentru a testa mult-anticipatul ”Merge” dintre mainnet-ul Ethereum și rețeaua bazată pe PoS, Beacon Chain.

Merge-ul este un milestone extrem de important în ceea ce privește tranziția către Eth 2, scăzând consumul de energie al rețelei cu 99%. Pe 29 noiembrie, developerul Marius van der Wijden a anunțat lansarea unui program în care Merge-ul va putea fi testat în 3 moduri.

Cele 3 moduri sunt asociate cu 3 categorii de useri: cei care nu au cunoștințe tehnice, developeri cu experiență limitată în blockchain și cei extrem de experimentați în tehnologia blockchain. Mai multe detalii despre aceste categorii pot fi găsite aici.

Userii non-tehnici pot contribui prin activități ca raportare de bug-uri și executarea de tranzacții. Cei tehnici pot alege să ruleze propriul nod validator, să publice și să execute smart contracts și chiar să creeze propriul testnet.

Userii foarte experimentați pot propune block-uri invalide și pot încerca să divizeze (fork) rețeaua votând block-urile invalide. Organizatorii programului cer participanților să documenteze cât mai mult din testele lor și să distribuie rezultatele pe Twitter sub hashtag-ul #TestingTheMerge.

Wijden a sugerat de asemenea că userii interesați se pot alătura canalului de Discord Ethereum R&D pentru a fi în contact cu echipa și ceilalți useri pe tot parcursul programului.

“The program is not compensated, but if you find a critical bug (consensus issue/panic), I’ll buy you a beverage of your choice at the next DevCon!”

… a declarat apoi Wijden. Așadar, pentru cei care se așteptau la răsplată, o bere din partea unuia dintre developerii de bază ai Ethereum va trebui să fie suficientă.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.