fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,174.000.34%
  • ethereumEthereum$2,023.10-0.13%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.18-1.90%

Fondatorul Cardano: Piața crypto s-a decuplat de Bitcoin

bitcoin si alte cryptomonede

 

Într-un videoclip recent postat pe YouTube, Charles Hoskinson a vorbit în detaliu despre cum cryptomonedele încep să se dezvolte independent de Bitcoin.

Acesta a recunoscut că, deși piața crypto a urmat trendurile Bitcoin, sezonul acesta este diferit, observând mișcări ”anti-ciclice”, BTC diminuându-și dominanța pe piață și ajungând astăzi undeva la 43%.

Hoskinson a precizat și că interesul instituțional nu a vizat doar Bitcoin, oamenii începând să facă diferența dintre Proof-of-Stake și Proof-of-Work.

Fondatorul a mai vorbit și despre potențialul altor blockchain-uri, inclusiv al său Cardano, dar și Algorand, ETH2 și Omega, considerând că toate aceste rețele se bat umăr la umăr în cursa spre crearea unui sistem de financiar viabil.

Hoskinson anticipează că un astfel de sistem ar putea procesa miliarde de tranzacții în fiecare an, cu valori de trilioane de dolari. Noile sisteme financiare vor fi sociale, instituționale și vor fi folosite de cele mai mari companii de pe glob și chiar țări, crede fondatorul Cardano.

“We’re future-proofing programmable finance.”

… a explicat el, adăugând că aceste schimbări sunt inevitabile, în parte din cauza problemelor cu care se confruntă actualele sisteme financiare.

Tehnologia blockchain va avea un impact uriaș asupra sectorului financiar global în următorul deceniu, iar următorii 2 miliarde de oameni vor lua contact pentru prima dată cu un sistem financiar global prin intermediul cryptomonedelor.

Acesta a mai vorbit și despre pasiunea pe care o are pentru Africa și pentru țările în curs de dezvoltare, afirmând că use cases crypto pot fi evidențiate în aceste zone mai bine și mai clar decât în oricare alte parte a lumii. Mai mult, se pare că țările din Africa par să fie destul de deschise parteneriatelor crypto.

Hoskinson a încheiat spunând că acest lucru este posibil și în alte părți ale lumii, nu numai în Africa, argumentând că fiecare om are dreptul la o identitate economică, aspect care poate fi asigurat de sisteme financiare bazate pe blockchain-uri.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *