fbpx
  • bitcoinBitcoin-1.66%
    $22,819.00
  • ethereumEthereum-1.90%
    $1,640.43
  • elrond-erd-2MultiversX-2.47%
    $45.73

În luna mai, volumul de trading pe piața crypto a depășit 2 trillioane de dolari

crypto harta lumii

 

Volumul de trading pe exchange-urile crypto depășește 2 trilioane de dolari în luna care tocmai s-a scurs, stabilind un nou record, confrom datelor The Block.

Mai exact, folosind un index care adună datele publicate de la cele mai mari exchange-uri din lume, cei de la The Block au constatat că luna mai este a patra lună consecutivă în care volumul de trading pe piața crypto depășește 1 trilion de dolari. 

Conform acestui index, Binance continuă să fie pe locul întâi în ceea ce privește tranzacțiile crypto-to-crypto, din moment ce platforma principală nu oferă posibilitatea de a folosi dolari americani. 

Volumul de traidng al platformei Binance a fost de aproape 1.5 trilioane de dolari în luna mai. Coinbase pe de altă parte, rămâne pe locul unu în topul tranzacțiilor fiat-to-crypto, cu un volum de 198 miliarde de dolari.

În ceea ce privește cele mai populare cryptomonede pe aceste exchange-uri, Tether (USDT) pare să fie pe primul loc, urmat de Bitcoin, Ether, XRP, DOGE, ADA și BNB.

Aceste date explică, în parte, de ce Binance este atât de popular. Pe lângă comisioanele de tranzacție mici, platforma este beneficiază de foarte mult de pe urma stablecoin-urilor ca USDT.

Deși Binance are propriul stablecoin (BUSD), acesta continuă să fie cu mult sub Tether, în termeni de market cap, BUSD având un market cap de aproximativ 8.6 miliarde de dolari, iar USDT de 61.8 miliarde.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *