fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,264.000.70%
  • ethereumEthereum$2,027.170.09%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.23-2.30%

Primul crypto exchange autorizat din Coreea ar putea fi lansat până în septembrie

coreea de sud crypto

 

Coreea de Sud a cerut exchange-urilor care operează pe teritoriul țării să se conformeze unor noi reglementări. Dacă acestea vor reuși să se conformeze, primul crypto exchange autorizat ar putea fi lansat în Q3 al 2021, conform publicației Yonhap News.

Cei de la Yonhap mai spun și că autoritățile de reglementare plănuiesc să reorganizeze piața prin acest exchange autorizat, care ar putea fi lansat chiar în august sau în septembrie.

La momentul actual, providerii de servicii crypto trebuie să depună un set de documente către autoritatea financiară din țară, FSC (Financial Services Commission) până pe 24 septembrie.

Acest aspect reprezintă un pas în față uriaș pentru Coreea de Sud, care a început să implementeze și alte reglementări pieței crypto, cum ar fi interzicerea ’privacy coins,’ introducerea unor taxe și noi teste pentru un CBDC.

O altă măsură ar fi ISMS (Information Management System protection). Până acum 20 de provideri de servicii crypto au primit această certificare, din totalul de 60 care au fost identificați. Acest certificat recunoaște capabilitatea deținătorului de a asigura securitatea clienților săi, împotriva unor incidente precum hacking-ul.

Inițiativele KYC/AML (Know Your Customer și Anti-Money Laundering) sunt de asemenea importante. Bitsum, Coinone, Kobit și Upbit sunt singurele exchange-uri care verifică în acest moment identitatea reală a clienților săi. Acestea vor fi nevoite să trimită documente către FIU pentru a fi autorizate, lucru care nu s-a întâmplat până acum.

Orice exchange ce poate demonstra prin acte că respectă aceste reglementări și condiții, va deveni primul exchange autorizat de pe piața Coreei de Sud. 

De asemenea, parlamentul țării a înaintat 6 propuneri legislative legate de spațiul crypto, mai exact legate de asigurări, răspunderea în caz de atacuri cibernetice, taxare și altele. Majoritatea coreenilor par să fie de acord cu legislația fiscală propusă.

Banca centrală a Coreei de Sud și-a anunțat planurile de testare a unui CBDC, oficialii acesteia menționând că nu plănuiesc încă să elibereze o astfel de monedă publicului, ci doar să-i testeze funcționalitatea și fezabilitatea. 

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *