fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,785.00-1.11%
  • ethereumEthereum$1,612.27-1.36%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.572.77%

Elon Musk, acuzat de manipulare de piață și insider trading cu Dogecoin

Miliardarul a folosit mesaje pe rețelele sociale și alte mijloace pentru a manipula prețul monedei digitale, potrivit unui grup de investitori care îl dau în judecată.

Sunt acuzații grave la adresa lui Elon Musk, iar documentele recent depuse în instanță adaugă noi elemente la dosarul care este tot mai dificil de ignorat. Dacă găsești interesantă lumea cryptomonedelor, acest proces te va captiva cu siguranță.

1. Jocul lui Musk cu Dogecoin

În aprilie, când Elon Musk a schimbat logo-ul Twitter în mascota Doge, a râs doar el. Acum, este acuzat de un grup de investitori că a manipulat prețul Dogecoin pentru a se angaja în insider trading. Într-o plângere depusă miercuri la tribunalul federal din Manhattan, investitorii susțin că Musk a vândut Dogecoin în valoare de 124 de milioane de dolari, după ce modificarea logo-ului Twitter a determinat o creștere a prețului cu 30%.

2. Acuzațiile de manipulare

Investitorii acuză că Musk a utilizat postări pe rețelele sociale, influenceri plătiți, o apariție la Saturday Night Live și alte “strategii de publicitate” pentru a crește prețul Doge și a vinde cu profit. Musk a fost acuzat că a înșelat investitorii printr-un “curs deliberat de manipulare a pieței și insider trading”.

3. Impactul tweet-urilor lui Musk

În intervalul mai-noiembrie 2021, Musk a postat despre Doge de 30 de ori în 22 de zile diferite. În cinci din aceste zile, Doge a crescut cu peste 20%. Pe 20 mai, când Musk a declarat că nu a vândut și nu va vinde Doge, moneda digitală a crescut cu 32%.

4. Reacția judecătorilor

Judecătorul districtual american care prezidează cazul a declarat că plângerea amendată a treia oară, depusă miercuri, va fi “probabil” permisă. Avocații lui Musk au încercat să respingă procesul de 258 de miliarde de dolari, afirmând că este o “operă de ficțiune”, dar pare că procedurile nu merg în favoarea lui Musk.

Așadar, rămâne de văzut ce va urma în această luptă legală intensă și cum va fi afectată lumea cryptomonedelor.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *