fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,171.191.78%
  • ethereumEthereum$1,289.811.92%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.882.28%

Bridge-ul Cross-Chain Horizon sufera un hack de 100 milioane de dolari

 

Horizon a suferit un hack ce a costat 100 milioane de dolari, in timp ce administratorii bridge-ului au spus ca lucreaza in prezent cu autoritatile pentru a identifica atacatorul.

 

Horizon Bridge, o platforma cross-chain interoperabila intre Ethereum, Binance Smart Chain (BSC) si Harmony, a fost piratata, fiind sustrasa o suma de ordinul milioanelor de dolari.

Echipa Harmony, care administreaza bridge-ul, a declarat ieri ca a fost informata despre furt si ca a inceput sa colaboreze cu autoritatile, precum si cu specialisti criminalistici in domeniu, pentru a identifica atacatorul, in incercarea de a recupera fondurile furate.

Fondurile si activele de pe bridge-ul Bitcoin raman neafectate, deoarece sunt stocate in niste vaults descentralizate, asa cum a mentionat echipa Harmony, deci ar putea fi considerate „in siguranta in acest moment”.

Despre Horizon Bridge echipa sustine ca a trecut printr-un audit condus de firma de securitate blockchain Peckshield. 

Hack-ul este cel mai recent dintr-un sir de atacuri impotriva protocoalelor, bridge-urilor si proiectelor descentralizate, incluzand si furtul a 20 de milioane de dolari, bani extrasi din solutia de scalare Ethereum – Optimism, la inceputul acestei luni, dar si un hack de 320 de milioane de dolari, impotriva bridge-ului Solana Wormhole, in februarie. 

Sidechain-ul Ronin Network, legat de Ethereum si folosit pentru jocul blockchain Axie Infinity – a suferit, de asemenea, un hack in aprilie, cu nu mai putin de 620 de milioane de dolari furati.

 

Horizon permite transferurile incrucisate de active digitale intre Ethereum si Harmony, precum si BSC, printr-un set de Smart Contracts implementate pe aceste trei chains. 

Utilizatorii care detin active, inclusiv stablecoins, tokens ERC-20 sau tokens BEP-20 ai Binance ii pot schimba cu activele corespunzatoare pe Harmony, pentru un raport de 1:1.

 

Intr-o actualizare ulterioara a tweetului de joi, echipa Harmony a spus ca a identificat adresa walletului hackerului. Adresa are un sold de aproximativ 85.837 ETH sau aproximativ 98 de milioane de dolari la momentul scrierii.

 

„De asemenea, am notificat exchange-urile si am oprit bridge-ul Horizon pentru a preveni tranzactii ulterioare. Echipa este toata on deck, pe masura ce investigatiile continua”

 

…au declarat cei de la Harmony.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *