fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,165.921.80%
  • ethereumEthereum$1,292.092.06%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.902.32%

Euro digital va fi utilizat pentru decontarea tranzacțiilor între bănci.

Banca Centrală Europeană (BCE) va folosi o versiune angro a CBDC-ului digital euro pentru decontarea valorilor mobiliare. De asemenea, a anunțat recent că lucrează cu companii externe pentru a prototipa interfețele utilizator.â

După cum sa dezvăluit într-un discurs recent, Banca Centrală Europeană (BCE) va folosi euro digital în scopuri angro. Fabio Panetta, membru al Comitetului executiv al BCE, a făcut observațiile la Simpozionul „Plăți și decontare a valorilor mobiliare în Europa — astăzi și mâine”, pe 26 septembrie.

În ceea ce privește utilizarea monedelor digitale ale băncii centrale (CBDC) pentru utilizarea angro, Panetta a spus că a existat adesea o anumită confuzie. El a menționat că CBDC-urile angro „există de zeci de ani” și că „au furnizat infrastructuri digitale eficiente pentru decontarea tranzacțiilor între bănci în banii băncii centrale”.

El se referă la CBDC -urile angro ca decontarea transferurilor interbancare și a tranzacțiilor angro aferente în rezervele băncii centrale. El continuă apoi subliniind modul în care CBDC-urile cu ridicata și cu amănuntul diferă, înainte de a descrie cum se modernizează sistemele de plată cu ridicata.

Soluția la provocarea modernizării este tehnologia registrului distribuit . Cu toate acestea, el afirmă că experimentele trebuie să demonstreze că tehnologia oferă beneficiile sale.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *