fbpx
  • bitcoinBitcoin1.34%
    $28,534.00
  • ethereumEthereum-0.18%
    $1,812.60
  • elrond-erd-2MultiversX-3.84%
    $42.82

DEX-ul CoW Swap a fost spart

Platforma CoW Swap a căzut victima unui hack, atacatorul reușind să sustragă active crypto aloare de peste 180.000 USD.

Încălcarea securității a avut loc atunci când atacatorul a vizat GPv2Settlement, un contract inteligent de decontare comercială care face parte din protocolul CoW Swap alpha (GPv2). Atacatorul l-a păcălit pe proprietarul contractului GPv2Settlement să aprobe utilizarea SwapGuard, care în mod normal nu ar fi permisă. Această aprobare a permis atacatorului să execute apeluri de funcție arbitrare și să transfere fondurile. Potrivit BlockSec, în contractul SwapGuard există o funcție care poate transfera bani la orice adresă. Echipa CoW Swap a declarat că hackerul a putut accesa taxele colectate prin protocol doar într-o săptămână și că fondurile utilizatorilor nu au fost direct afectate.

Atacul a stârnit îngrijorări cu privire la securitatea schimburilor descentralizate și a contractelor inteligente ale acestora. În timp ce schimburile descentralizate au câștigat popularitate datorită caracteristicilor lor de descentralizare și securitate, ele nu sunt imune la încercările de hacking. Acest ultim incident evidențiază nevoia de vigilență continuă și măsuri de securitate pentru a proteja împotriva actorilor rău intenționați.

De atunci, CoW Swap a luat măsuri pentru a-și asigura platforma, inclusiv dezactivarea contractului GPv2Settlement și efectuarea unei investigații amănunțite asupra hackului. Echipa a mai declarat că lucrează cu părți relevante, inclusiv PeckShield și BlockSec, pentru a se asigura că toate fondurile furate sunt recuperate.

Într-o declarație, echipa CoW Swap a subliniat că infrastructura de bază a platformei și fondurile utilizatorilor rămân în siguranță, dar sfătuiesc toți utilizatorii să fie precauți și să își monitorizeze conturile. Echipa a încurajat, de asemenea, utilizatorii să raporteze orice activitate suspectă și să folosească opțiuni de stocare securizate, cum ar fi portofelele hardware, pentru a-și proteja activele.

În general, hack-ul CoW Swap servește ca un memento al importanței măsurilor de securitate în lumea în creștere rapidă a schimburilor descentralizate. Utilizatorii ar trebui să fie întotdeauna precauți și să ia măsuri pentru a-și proteja activele, iar schimburile ar trebui să continue să implementeze și să actualizeze măsuri de securitate pentru a preveni incidentele viitoare.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *