fbpx
  • bitcoinBitcoin-1.94%
    $22,743.00
  • ethereumEthereum-2.19%
    $1,636.32
  • elrond-erd-2MultiversX-2.73%
    $45.63

Polkadot atinge un nivel record în activitatea de dezvoltare

Conform datelor di GitHub, Polkadot a avut peste 500 de contribuții în fiecare zi în septembrie – un maxim istoric pentru protocolul multichain. Simultan, datele din standardul de interoperabilitate XCM al Polkadot arată că un record de 26.258 de mesaje au fost trimise între paralanțurile sale. În total, 14.930 de contribuții ale dezvoltatorilor au fost înregistrate pe GitHub  Polkadot în luna august.

După cum au spus dezvoltatorii de proiecte, 66 de blockchain-uri sunt acum live pe Polkadot. De la înființare, peste 140.000 de mesaje au fost schimbate între lanțuri prin intermediul a 135 de canale de mesagerie. Împreună, Trezoreria Polkadot și Kusama au plătit cumulativ 9,6 milioane DOT și 346.700 KSM (72,8 milioane USD în total) pentru a finanța propunerile de cheltuieli în ecosistem.

Parachain-urile sunt blockchain-uri individuale de tipul layer-1 care rulează în paralel pe Polkadot și sunt testate mai întâi pe Kusama. Licitațiile pentru sloturile cu parachain se desfășoară sub formă de împrumuturi în grup, poziția fiind destinată proiectului cu cea mai mare licitație.

 

Fondatorul Polkadot Rob Habermeier a publicat recent un raport  privind îmbunătățirea scalabilității Polkadot și Kusama. . Se estimează că upgrade-ul, în cazul în care va intra în vigoare, va crește viteza rețelei la între 100.000 și 1 milion de tranzacții pe minut.

Actualizarea de rezervă asincronă este programată pentru dezvoltare pe Kusama până la sfârșitul anului și apoi pe Polkadot. O altă actualizare a rețelei, care urmează să fie introdusă în continuare, paralanțurilor „pay-as-you-go” ar combina, teoretic, lansarea unui blockchain pe Kusama cu lansarea simultană a contractelor inteligente. Mișcarea ar scurta procesul de dezvoltare pentru construirea de aplicații pe Polkadot.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *