fbpx
  • bitcoinBitcoin-2.06%
    $22,726.00
  • ethereumEthereum-2.16%
    $1,634.32
  • elrond-erd-2MultiversX-3.02%
    $45.58

Grupul Lazarus din Coreea de Nord atacă companiile crypto din Japonia

Grupul criminal cibernetic Lazarus, sponsorizat de Coreea de Nord, a atacat firmele crytpo japoneze, potrivit unei declarații comune a Poliției Naționale și Agențiilor de Servicii Financiare din Japonia.

Atacurile au fost efectuate folosind tehnici de phishing și inginerie socială, potrivit unui raport al Japan News . Hackerii Lazarus s-ar fi adresat companiilor țintă prefăcându-se că sunt directori de companii în e-mailuri și pe rețelele sociale. După ce au stabilit contactul, atacatorii au infectat sistemele interne ale companiilor țintă cu programe malware înainte de a renunța la cripto.

 

Autoritățile au numit grupul suspect într-o declarație consultativă înainte de a face arestări, o măsură care a fost luată doar de cinci ori în istoria Japoniei. Declarația comună a oferit, de asemenea, câteva indicații generale de securitate, sfătuind potențialele ținte să-și păstreze cheile private offline și să fie precaute atunci când deschid e-mailuri sau hyperlinkuri. NPA a confirmat că mai multe dintre atacuri au avut succes, dar nu a dezvăluit detalii sau sumele furate.

Lazarus este responsabil pentru mai multe hack-uri majore din afara industriei blockchain, inclusiv atacul ransomware WannaCry din 2017, atacul Sony Pictures din 2014 și o serie de raiduri cibernetice asupra companiilor farmaceutice în 2020, inclusiv dezvoltatorii de vaccinuri COVID-19 AstraZeneca .

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *