fbpx
  • bitcoinBitcoin$35,242.00-7.28%
  • ethereumEthereum$2,201.11-6.78%
  • ElrondElrond$79.04-7.79%

Coreea de Sud interzice angajaților exchange-urilor să facă trading pe platformele proprii

coreea de sud

 

FSC (Financial Services Commission), autoritatea financiară din Coreea de Sud, introduce o amendă de 100 milioane de woni (aproximativ 89,844 dolari) care vizează angajații ce fac trading pe exchange-urile pentru care lucrează sau pe care le administrează.

La momentul actual, nu există o lege care să interzică executivii și angajații unor astfel de platforme de a executa tranzacții pe propriile exchange-uri. Conform celor de la FSC, oficialii autorității s-au întâlnit pe 3 iunie cu directorii marilor exchange-uri ce activează pe teritoriul țării, pentru a-i informa cu privire la decizie.

O lege numită FTRA – Financial Transactions Reports Act – obligă toate exchange-urile crypto să depună documente pentru a fi autorizate de către FIU (Financial Intelligence Unit), un departament al FSC, până la data de 24 septembrie 2021.

Pentru a obține autorizarea, exchange-urile trebuie să îndeplinească niște condiții stricte. Unele din aceste condiții includ parteneriate cu bănci comerciale și implementarea unor sisteme de tip AML (anti-money laundering) și KYC (know your customer), care la rândul lor trebuie aprobate de autorități.

Orice exchange care nu a primit autorizarea până la data specificată va fi închis. Cei de la FIU au anunțat, de asemenea, că dacă angajații exchange-urilor sunt prinși că își folosesc propria platformă, după data de 24 septembrie, autoritatea va retrage autorizația exchange-ului respectiv.

Unele exchange-uri majore din Coreea au impus unele reguli interne în acest sens, însă acum nu există loc de discuții. De exemplu, Upbit, unul dintre cele mai mari exchange-uri din lume după trading volume, le permite angajaților săi să tranzacționeze Bitcoin, Ether și USDT, însă doar aceste 3 crypto assets.

Angajații Upbeat sunt de asemenea obligați să raporteze câte cryptomonede dețin și cât de mult profit fac din fiecare schimb.

Bithumb, un alt exchange major din Coreea de Sud a impus reguli similare, interzicând angajaților să tranzacționeze cryptomonede în timpul orelor de lucru și obligându-i să semneze un contract în care sunt de acord să nu folosească informațiile pe care le obțin în cadrul companiilor pentru profituri personale din trading.

Odată cu implementarea noilor restricții impuse de FSC, aceste companii vor fi nevoite să-și revizuiască regulile și să se conformeze noilor reglementări.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *