fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,927.544.02%
  • ethereumEthereum$1,271.237.33%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.281.44%

Solana Labs strânge 314 milioane de dolari într-o nouă rundă de investiții

solana

 

Developerii blockchain-ului Solana, cei de la Solana Labs, au reușit să strângă 314.15 milioane de dolari într-un private token sale round, la care au participat Andreessen Horowitz (A16z) și Polychain Capital.

Alți participanți includ Alameda Research, CMS Holdings, CoinShares, Jump Trading, Multicoin Capital, Sino Global Capital și mulți alții. Cu noul capital acumulat, cei de la Solana Labs plănuiesc să lanseze o platformă de tip ”incubator”, care să ajute noi proiecte să se dezvolte pe blockchain-ul lor.

Solana este văzut ca unul dintre competitorii Ethereum care, ca alțe proiecte de acest gen, este mult mai rapid și mai ieftin de folosit decât Ethereum. În timp ce Ethereum are o viteză de aproximativ 15 tranzacții pe secundă, Solana are în jur de 50,000.

În legătură cu comisioanele, suma medie per tranzacție, plătită de utilizatorii de pe Ethereum, e aproximativ 6 dolari, în timp ce pe Solana e de numai 0.00001 dolari. Această diferență uriașă este așteptată să scadă odată cu trecerea Ethereum la un sistem de tip Proof-of-Stake.

“We are convinced that scalability and throughput in blockchain are now a solved problem. The next phase is onboarding a billion users.”

… a comentat CEO-ul Solana Labs, Anatoly Yakovenko. Se pare că acest obiectiv nu e totuși atât de departe pe cât ar părea. Pe blockchain-ul Solana sunt deja peste 90 de proiecte construite, conform celor de la The Block, printre care Serum, Raydium, Maps.me și multe altele.

Totuși Solana are mult de recuperat în termeni de popularitate, TVL-ul Ethereum este în jur de 59 miliarde de dolari. În contrast, proiectele de pe Solana nu adună în total nici un miliard de dolari.

Această nouă rundă de investiție este a treia pentru cei de la Solana. În 2019 au reușit să strângă 20 de milioane de dolari, iar în 2020, 1.8 milioane de dolari, prin intermediul CoinList.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *