fbpx
  • bitcoinBitcoin$36,096.00-0.89%
  • ethereumEthereum$2,245.911.12%
  • ElrondElrond$81.102.29%

Bitcoin devine o modalitate oficială de plată în El Salvador

el salvador lege bitcoin

 

Propunerea legislativă introdusă de președintele țării, aceea de a stabili Bitcoin ca modalitate de plată oficială în El Salvador, a fost aprobată de parlamentul țării, cu o supermajoritate, 62 de voturi din 84.

Conform președintelui, legea intră în vigoare imediat ce e semnată, dar autoritățile din țară vor avea la dispoziție 90 de zile să creeze infrastructura necesară pentru a o implementa.

Nayib Bukele, președintele El Salvador, a mai spus că recunoașterea și acceptarea Bitcoin de către toate firmele din țară este obligatorie. Bukele a anunțat că se va întâni cu oficiali ai IMF (International Monetary Fund) joi.

Guvernul va lansa, de asemenea, un wallet oficial pentru Bitcoin, dar cetățenii nu vor fi obligați să-l folosească neapărat. Totodată, oficialii țării intenționează să creeze un trust fund de 150 de milioane de dolari, care să fie un fel de asigurare pentru antreprenorii din El Salvador.

Oricine investește cel puțin 3 BTC în El Salvador va primi drept de rezidență permanentă în țară. Președintele a mai anunțat între timp că este deschis ideii inființării unor centre de mining care folosesc energie regenerabilă.

“The purpose of this law is to regulate Bitcoin as unrestricted legal tender with liberating power, unlimited in any transaction, and to any title that public or private natural or legal persons require carrying out.”

Acesta este un extras din lege, care mai include și propunerea de a percepe taxe zero pentru profituri BTC și posibilitatea plătirii taxelor în BTC.

Tot conform noii legi, guvernul este responsabil pentru crearea infrastructurii necesare care va permite utilizatorilor BTC să convertească instant Bitcoin, în dolari americani. Aceștia sunt, de asemenea, responsabili pentru educarea populației, în ceea ce privește utilizarea cryptomonedei.

Aceste acțiuni pro-crypto au stârnit un val de entuziasm din partea altor politicieni din America Latină care și-au exprimat de asemenea punctul de vedere favorabil, pe care îl au referitor la Bitcoin.

Un parlamentar din Paraguay a anunțat pe Twitter că va face un anunț Bitcoin-related spre sfârșitul acestei săptămâni. Alți oficiali din Panama și Mexic au exprimat puncte de vedere similare, anunțând propuneri legislative similare cu cea din El Salvador.

 

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *