fbpx
  • bitcoinBitcoin$63,612.00-4.89%
  • ethereumEthereum$3,043.18-5.73%
  • elrond-erd-2MultiversX$38.72-4.36%

Contul X al Co-Founder-ului Ethereum, Vitalik Buterin, Compromis: Pierderi de $690,000+

Un hacker a reușit să pătrundă în contul X al lui Vitalik Buterin, co-creatorul Ethereum, și a furat peste $690,000. Află cum a reușit și ce înseamnă acest incident pentru comunitatea crypto.

Ce s-a întâmplat?

Conform unui raport publicat de Decrypt, contul X al lui Vitalik Buterin a fost compromis sâmbătă. Un mesaj a apărut pe feed-ul lui Buterin, promovând tokenuri non-fungibile (NFTs) de la furnizorul de software Consensys. Acesta s-a dovedit a fi un link înșelător. Link-ul, care a fost potențial vizibil pentru cei 4,9 milioane de urmăritori ai lui Buterin, i-a îndemnat pe utilizatori să-și conecteze portofelele pentru a “minti” NFT-ul. În schimb, hackerul a obținut acces la fondurile lor.

Reacții și consecințe

Tatăl lui Vitalik, Dmitriy “Dima” Buterin, a fost primul care a recunoscut public incidentul. Postarea a fost înlăturată, dar nu înainte ca mai mulți utilizatori să raporteze pierderea accesului la fondurile din portofelele lor. Conform investigatorului de blockchain @ZachXBT, hackerul a plecat inițial cu peste $147,000, suma crescând ulterior la $691,000.

Ironia situației

Incidentul vine la o săptămână după ce Buterin a publicat un articol de cercetare în care propunea măsuri pentru creșterea încrederii și transparenței în piața crypto. Cu toate acestea, contul său X, anterior cunoscut sub numele de Twitter, a căzut victimă unui atac de securitate.

De ce este important?

Acest incident ridică semne de întrebare serioase despre securitatea și încrederea în lumea cryptomonedelor, chiar și pentru cei mai cunoscuți actori din domeniu. Este un semnal de alarmă pentru toți utilizatorii să fie mai precauți înainte de a face clic pe link-uri și de a-și expune datele financiare.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *