fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,201.001.13%
  • ethereumEthereum$3,560.764.78%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.103.30%

FBI Acuză Grupul Lazarus din Coreea de Nord pentru Atacul de 40 de Milioane de Dolari asupra Stake

“O lovitură devastatoare pentru lumea cryptomonedelor. FBI își îndreaptă acuzațiile către Coreea de Nord.”

Descoperirea FBI

Într-un comunicat de presă recent, Federal Bureau of Investigation (FBI) a anunțat că grupul Lazarus, finanțat de Coreea de Nord, este responsabil pentru hack-ul platformei de jocuri de noroc Stake.com, în valoare de 41 de milioane de dolari. Deși nu este clar cum a ajuns FBI la această concluzie, agenția a inclus o listă de adrese blockchain asociate cu atacul.

Reacția Stake

Echipa Stake a fost remarcabil de rezervată în legătură cu incidentul. Un singur tweet a fost postat pe contul oficial al platformei, asigurând utilizatorii că “fondurile sunt în siguranță”. CEO-ul companiei, Ed “Eddie” Craven, a sugerat într-un stream pe Twitch că ar trebui negociată returnarea fondurilor cu Coreea de Nord.

Implicații și Măsuri de Securitate

FBI a îndemnat entitățile din sectorul privat să examineze datele blockchain asociate cu adresele menționate și să fie vigilenți în efectuarea tranzacțiilor cu acestea. Atacul a avut loc pe 4 septembrie și a implicat trei blockchain-uri diferite, complicând astfel urmărirea tranzacțiilor.

Analiza Guvernamentală

În ultimele luni, diverse entități guvernamentale și-au afirmat capacitatea crescută de a analiza tranzacțiile pe blockchain. În iulie, reprezentanții pentru Districtul de Sud al New York-ului (SDNY) s-au lăudat cu abilitatea lor de a urmări activele peste diverse blockchain-uri.

În Concluzie

În timp ce FBI a acuzat grupul Lazarus pentru atac, nu este clar cum au ajuns la această concluzie. Acest incident ridică semne de întrebare privind securitatea și anonimatul în lumea cryptomonedelor.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *